Skip Sidebar

Over ons

Nivon Enschede heeft een eigen verenigingsgebouw, Dotterbloemstraat 120. Wekelijks nemen meer dan 200 personen deel aan activiteiten in het gebouw. Alles door vrijwilligers opgezet. Docenten ontvangen ...

Natuur & Milieu
Deel
Nivon Natuurvrienden Enschede

Over Nivon Natuurvrienden Enschede

Nivon Enschede heeft een eigen verenigingsgebouw, Dotterbloemstraat 120. Wekelijks nemen meer dan 200 personen deel aan activiteiten in het gebouw. Alles door vrijwilligers opgezet. Docenten ontvangen een geringe vergoeding.
Nivon bestaat sinds 1924. Eerst onder de naam IvAO en later als Het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (afkorting voor Nivon). Waar het destijds werd opgezet ter vereniging van arbeiders en voor ontwikkeling en ontmoeting met de natuur, is het nog steeds een verenigende organisatie. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa verenigen natuurvrienden om zich te ontwikkelen, te ontmoeten en dichter bij de natuur te komen. Nivon heeft in Nederland dertien natuurvriendenhuizen, zeven huisjes en zeven kampeerterreinen. Daarnaast organiseren Nivon werkgroepen reizen zoals Spring Reizen, JUMP Zomerkampen, Nivon Watersport en Trefvakanties. Ook zijn er door het hele land zowel Lange-Afstands-Wandelpaden (LAW) als streekpaden en organiseert Nivon tal van activiteiten. Dit alles wordt geheel gerund door vrijwilligers, op een klein landelijk bureau na.

Foto's