Skip Sidebar

Over ons

Present wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Het gaat hierbij om groepsgewijze inzet bij mensen die vanwege gebrek aan geld, netwerk of gezondheid een ...

ArmoedebestrijdingWelzijnSociale rechtvaardigheid
Deel
Meet&Eat Activiteit Noodopvang Enschede

Meet&Eat Activiteit Noodopvang Enschede

Event · 13 mei 2022, 17:00 - 21:00
Enschede, Overijssel, Nederland
Gastheer/vrouwKoken & eten
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Present Enschede
#50750
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Present-Enschede/activiteiten/MeetEat-Activiteit-Noodopvang-Enschede/50750 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ontmoeting is belangrijk, helemaal als je gevlucht bent en moet wennen aan een nieuw land met andere gebruiken.

Uitgebreide omschrijving

Hoe mooi is het dat je dan een avond door kunt brengen om samen te eten, elkaar te ontmoeten en kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur.

Wil jij ook gastgezin zijn voor een avond? Je kunt je opgeven via onze website of via de blauwe aanmeld knop rechts bovenaan.


Als gastgezin of als kring/groep meld je je aan op via de website van Stichting Present Enschede aan of meld je aan middels de blauwe aanmeld knop.

De gasten melden zich aan bij de beveiliging op het terrein van Vliegveld Twenthe.

Je wordt als gastgezin gekoppeld aan een aantal vluchtelingen (mannen/vrouwen). Bij je aanmelding kun je aangeven voor hoeveel mensen er plek is aan tafel. Pas in de week van Meet&Eat ontvang je de laatste info.

Op de datum van de Meet&Eat avond worden gasten en gastgezinnen aan elkaar gekoppeld. Samen hebben jullie dan een bijzondere ontmoeting rondom de maaltijd.

Uitgangspunten voor het gastgezin

  • Meet&Eat Enschede: je woont in de gemeente Enschede (of nabije omgeving)
  • De datum van de Meet&Eat avond houd je vrij;
  • Bij jou als gastgezin zijn bij voorkeur minimaal 2 volwassenen aanwezig;
  • Je beschikt over een auto om je gasten op te halen en terug te brengen. Niet iedereen heeft een fiets en/of kan fietsen, daarom kiezen we in principe voor vervoer per auto (tenzij op loopafstand van de matchlocatie);
  • Je hebt de bevestigingsmail en de overige informatie op deze website (rondom de maaltijd en communicatie/omgangsvormen) gelezen voordat je je gasten komt ophalen.

Verloop avond

  • Als gastgezin haal je zelf de gasten op om 17.00 uur;
  • Je geniet van de Meet&Eat bij jou thuis;
  • Je brengt de gasten uiterlijk rond 21.00 uur weer terug;

Wij wensen jullie mooie ontmoetingen en veel plezier!

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Stichting Present Enschede > Meet&Eat Activiteit Noodopvang Enschede

Over Stichting Present Enschede

Present wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Het gaat hierbij om groepsgewijze inzet bij mensen die vanwege gebrek aan geld, netwerk of gezondheid een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Belangrijk is de ontmoeting, en dat je een sociaal hart hebt voor mensen aan de rand van de samenleving. De inzet is eenmalig en afgebakend. Voorbeelden van projecten zijn: een verwaarloosde tuin fatsoeneren, een woonkamer sauzen, of mensen in een rolstoel mee naar buiten nemen, of een spelletjesmiddag in een instelling begeleiden.