Skip Sidebar

Over ons

De Bijenhoek is een buurttuin met als doel een ontmoetingsplek in de wijk de Helmerhoek te zijn. Door het gezamenlijk onderhouden van een duurzame bijenstal, een bloemen- en pluktuin, een moes- en ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productie
Deel
Klussers, manusjes van alles in de Bijenhoek

Klussers, manusjes van alles in de Bijenhoek

Structureel werk · Flexibele uren
Boswinkelbeekweg 105, 7546 PA Enschede, Nederland
KlussenTuinieren
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productie
Activiteit Delen
Stichting de Bijenhoek
#78701
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-de-Bijenhoek/activiteiten/Klussers-manusjes-van-alles-in-de-Bijenhoek/78701 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In de Bijenhoek zijn altijd 'handige harries of harriets' nodig. Een bak timmeren, een hek verplaatsen of een pomp repareren: alles kan voorkomen.

Uitgebreide omschrijving

Naast het vele 'groene' werk: bloemen zaaien, onkruid wieden, moestuin onderhouden en wat er zoal bij komt kijken, zijn er in de Bijenhoek altijd klussen die vragen om een handige Harrie of Harriet (zoals we die gekscherend noemen). Iemand die het leuk vindt om met anderen aan te pakken en te helpen de tuin nog mooier te maken.

Je werkt samen met de andere vrijwilligers. Je bent niet bang om vieze handen te krijgen of af en toe een flinke 'work-out' te hebben door met kruiwagens te sjouwen. In de maanden februari t/m oktober zijn we twee keer per week op maandag en donderdagochtend in de tuin. In de zomermaanden juni-september zijn we er ook twee vooravonden voor de verkoop van onze producten. De gevraagde inzet mag geheel flexibel zijn, samenwerking en gezelligheid staan voorop. KOM EEN KEER KOFFIEDRINKEN om kennis te maken!

Hoe kom ik er?

De Bijenhoek ligt naast de woonboerderij op 105 aan de Boswinkelbeekweg. En direct bij de rotonde Busbaan Disselhoek en het Wielerbaanbos.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Stichting de Bijenhoek > Klussers, manusjes van alles in de Bijenhoek

Over Stichting de Bijenhoek

De Bijenhoek is een buurttuin met als doel een ontmoetingsplek in de wijk de Helmerhoek te zijn. Door het gezamenlijk onderhouden van een duurzame bijenstal, een bloemen- en pluktuin, een moes- en kruiden tuin en diverse bessen, aardbeien, druiven en bramenstruiken brengen we mensen samen door aan de ene kant te tuin te onderhouden en daarnaast onze producten tegen kostprijs in de zomermaanden aan te bieden tijdens onze verkoopavonden. Daarnaast geven we vorm aan onze educatieve doelstelling door enkele keren per jaar voorlichting te geven aan scholen. Wat vooral belangrijk is, is dat het gezelligheid biedt aan zowel bezoekers als vrijwilligers.