Skip Sidebar

Over ons

In 2008 is de Twente Safety Campus ontstaan vanuit een enthousiaste samenwerking voor onder meer een brandweer-oefenlocatie op het voormalige Vliegveld Twente. Inmiddels is onze campus dé ...

Onderwijs
Deel
ENTHOUSIASTE BEGELEIDER iets voor jou?

ENTHOUSIASTE BEGELEIDER iets voor jou?

Structureel werk · 4–8 uur/week
Vliegveldstraat 100, 7524 PK Enschede, Nederland
OnderwijsBegeleidingNederlandsEngelsJeugdwerk
Onderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Twente safety campus
#55923
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Twente-safety-campus/activiteiten/ENTHOUSIASTE-BEGELEIDER-iets-voor-jou/55923 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij als vrijwilliger groep 8 scholieren basisonderwijs en/of 2e jaars leerlingen voortgezet onderwijs begeleiden langs alle scenario’s in de Risk Factory?

Uitgebreide omschrijving

Wat te doen bij brand? Hoe bel je 112? Hoe ga je om met groepsdruk? Wat weet je van cybercrime en ondermijning? Je beantwoordt vragen en je geeft uitleg bij de scenario’s.


Vind jij het belangrijk dat de jeugd zichzelf kan redden? Dat zij weten wanneer zij 112 moeten bellen? Wat ze moeten doen als de vlam in de pan komt? En hoe ze om moeten gaan met pesten en groepsdruk? Vind jij het leuk om kennis op dit gebied over te dragen en hen te begeleiden op hun ontdekkingsreis langs risicovolle situaties? Dan is de Risk Factory Twente op zoek naar JOU!


In de Risk Factory maken wij de 2 doelgroepen via nagebootste praktijksituaties, bewust van de risico’s op het gebied van veiligheid. Zij leren door zelf te doen en te ervaren hoe ze in deze situaties moeten handelen. De Risk Factory staat op een unieke locatie, namelijk het voormalig Vliegveld Twente in Enschede en is een initiatief van Veiligheidsregio Twente. Onze Risk Factory is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met diverse ketenpartners.

Als vrijwilliger begeleid je scholieren langs alle praktijksituaties in de Risk Factory. Je geeft antwoord op vragen en geeft uitleg bij de scenario’s. De rol van begeleider is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dat betekent dat we samen goede afspraken maken.


Wat breng je mee?

•   Als begeleider ben je sociaalvaardig en maak je makkelijk contact.

•   Je hebt affiniteit met de doelgroepen 10-12 jarigen en/of 14-15 jarigen.

•   Je hebt interesse in onderwerpen die gaan over veiligheid.

•   Je werkt met plezier in een team en steekt je handen graag uit de mouwen.

•   Je bent 18 jaar of ouder en bent in ieder geval een dagdeel per week beschikbaar.


Wat bieden wij?

  • Je kunt rekenen op een energieke en dynamische omgeving en je werkt samen met bevlogen hulpverleners die passie hebben voor hun vak.
  • Omdat we een professionele uitstraling belangrijk vinden, krijg je van ons representatieve kleding.
  • Wij zorgen voor een gedegen opleiding/training van onze begeleiders en diverse scholingsactiviteiten.
  • Je wordt als Politievrijwilliger aangesteld in dienst van Politie Oost-Nederland.Meld je aan en wij zorgen ervoor dat er verdere kennismaking en afspraken gemaakt kunnen worden! We nemen na aanmelding persoonlijk contact met jou op.
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Twente safety campus > ENTHOUSIASTE BEGELEIDER iets voor jou?

Over Twente safety campus

In 2008 is de Twente Safety Campus ontstaan vanuit een enthousiaste samenwerking voor onder meer een brandweer-oefenlocatie op het voormalige Vliegveld Twente. Inmiddels is onze campus dé ontmoetingsplek voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van veiligheid. Brandweer, politie, hulpdiensten zoals de GHOR, onderwijs en bedrijfsleven werken er samen met vele partners.

Ook internationaal is de Twente Safety Campus een begrip. Teams uit verschillende Europese landen worden getraind voor grootschalige rampen. In nauwe samenwerking met de Universiteit Twente, Saxion en bedrijven ontwikkelen we toonaangevende, innovatieve concepten. Zo leren we basisschoolleerlingen en kwetsbare ouderen hoe te handelen in onveilige situaties. Onze inspiratie halen we daarbij uit de ontwikkelingen in onze eigen omgeving en de maatschappij. We spelen snel in op de actualiteit met realistische scenario’s, professioneel onderzoek en belevingsgerichte educatie.