Skip Sidebar
Voedselbos Glanerbeek

Voedselbos Glanerbeek

Sociale Onderneming

Over ons

Wij (Maud, Dagobert en Jessica) werken aan een voedselbos In het buitengebied tussen Losser en Enschede. Een bos waarvan je kunt eten: Noten, fruit, bladgroen, bloemen, scheuten. Een bos waar je kunt ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
Deel
Bomen planten in Voedselbos Glanerbeek

Bomen planten in Voedselbos Glanerbeek

Event · 17 feb 2023, 09:30 – 19 feb 2023, 16:30
Glanerbrugstraat 49, 7585 PK Glane, Nederland
BuitenTuinierenKlussen
Natuur & MilieuBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature.
Activiteit Delen
Voedselbos Glanerbeek
#61239
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Voedselbos-Glanerbeek/activiteiten/Bomen-planten-in-Voedselbos-Glanerbeek/61239 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom de eerste bomen planten in het voedselbos! Lekker samen buiten aan het werk.

Uitgebreide omschrijving

Dit voorjaar gaan de eerste 5000 bomen de grond in. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. 

We planten als eerste de hagen, houtwallen en pioniers. De hagen en houtwallen zorgen voor beschutting en biodiversiteit, houden wild buiten en brengen de oude lijnen terug in het landschap. Pioniers zijn snelgroeiende bomen en struiken, bijvoorbeeld wilg, berk, els, populier, es en rode kornoelje, die helpen om de overgang van weiland naar bos versnellen. Met hun wortels brengen ze het bodemleven op gang, en in de herfst zorgen hun bladeren voor een mooie strooisellaag die de bodem verbetert en helpt vocht vast te houden. Volgend jaar planten we de eetbare bomnen en struiken tussen de pioniers. Zo hebben ze wat beschutting tegen zon en wind. Na een paar jaar, als de pioniers hun taak vervuld hebben, worden ze geoogst voor het hout.


We gaan op onderstaande data aan de slag:

vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari (ochtend)

vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 februari


De ochtend loopt van 09.30 tot 12.30 en de middag van 13.30 - 16.30. Voor koffie , thee en een stevige lunch wordt gezorgd. 


Ervaring is niet nodig, je krijgt uitleg voordat we beginnen. Kleed je warm aan, een regenbroek is handig. Neem handschoenen, een spade en/of een snoeischaar mee als je die hebt. Zoniet, dan zorgen wij daarvoor.


We kijken er naar uit om samen met jou het bos tot leven te brengen.


PS kun je niet komen helpen planten maar wil je wel meedoen met het voedselbos? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature.
Activiteit Delen
Glane Activiteiten > Voedselbos Glanerbeek > Bomen planten in Voedselbos Glanerbeek

Over Voedselbos Glanerbeek

Wij (Maud, Dagobert en Jessica) werken aan een voedselbos In het buitengebied tussen Losser en Enschede. Een bos waarvan je kunt eten: Noten, fruit, bladgroen, bloemen, scheuten. Een bos waar je kunt ervaren hoe het is om te boeren met de natuur. Een plek om uit te oogsten en van te eten. Een fijne plek om te zijn en elkaar te ontmoeten. Waar de overvloed van de natuur je tegemoet komt.