Skip Sidebar
het meerik

het meerik

Onderwijsinstelling

Over ons

Wij zijn een ZML-school in Enschede voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar uit de gemeente Enschede en omgeving (Haaksbergen, Losser, Oldenzaal en Dinkelland). ZML staat voor ‘zeer moeilijk lerend’: ...

Deel
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen bij vervoer naar het zwembad

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen bij vervoer naar het zwembad

Taak · 2–4 uur
Lijsterstraat, 7523 ER Enschede, Nederland
VervoerOnderwijs
Onderwijs
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
het meerik
#45138
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/httpshetmeerik-attendiznl/activiteiten/Wij-zijn-op-zoek-naar-vrijwilligers-die-ons-helpen-bij-vervoer-naar-het-zwembad/45138 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Op de donderdagmiddag hebben wij twee zwemgroepen die vervoerd moeten worden naar het zwembad voor zwemlessen. Met de busjes (9 personen) van de school worden leerlingen en begeleiders weggebracht en opgehaald. Tijdstip is van 11.45 uur t/m 14.30 uur.

Voor onze doelgroep is bewegingsonderwijs en het herhalen van handelingen enorm belangrijk. Daarbij komt dat een aantal leerlingen nog bezig is met het behalen van hun zwemdiploma.

Met inzet van vrijwillige buschauffeur wordt het voor ons eenvoudiger om in korte tijd een grote groep leerlingen te vervoeren naar de zwemles. Tevens blijven er meer handen over om de leerlingen te kunnen begeleiden in het zwembad.

Verdere informatie over de school vind je op onze website, www.hetmeerik-attendiz.nl.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > het meerik > Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen bij vervoer naar het zwembad

Over het meerik

Wij zijn een ZML-school in Enschede voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar uit de gemeente Enschede en omgeving (Haaksbergen, Losser, Oldenzaal en Dinkelland). ZML staat voor ‘zeer moeilijk lerend’: onze leerlingen hebben een (grote) leerachterstand. Daarnaast hebben onze leerlingen een achterstand op sociaal-emotioneel gebied. Zij hebben hierdoor een veilige, kleinschalige leeromgeving nodig, waarin ze leren door te ervaren en te doen, veel succeservaringen opdoen en waarin hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid worden gestimuleerd. We bieden een leeromgeving waarin veel visueel wordt ondersteund, opdrachten in kleine stapjes worden aangeboden, we lesstof vaak herhalen en waarin veel aandacht is voor de sociale ontwikkeling. We koppelen de theorie aan de praktijk en door te activeren en motiveren werken we toe naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Onze leerlingen stromen meestal rond 18-jarige leeftijd uit naar dagbesteding of arbeid. Een enkeling verlaat onze school op 19- of 20-jarige leeftijd. Daarnaast maken een aantal leerlingen de overstap naar het praktijkonderwijs; we streven er in die gevallen naar dat ze dit uiterlijk op 16-jarige leeftijd doen.

Het Meerik is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur. Wij beschikken over een mooi schoolgebouw met diverse praktijk- en leslokalen, een eigen gymlokaal en schoolplein.