Post | maart 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Inspiratiesessie voor organisaties

samnewerking

Inspirerende samenwerking tussen Sportaal, Cultuur in Enschede en M-Pact.

Samen organiseren zij een gratis inspiratiesessie op woensdagavond 24 april bij Prismare om jouw organisatie inzicht te geven over het thema: Vinden en binden van vrijwilligers.


Vrijwilligersorganisaties kunnen alleen bestaan als er voldoende vrijwilligers zijn. Dat is in deze tijd vaak niet zo makkelijk, maar het kan wel!  

Om te bouwen aan een vitale vrijwilligersorganisatie is het nodig om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de vraag waarom en hoe mensen vrijwilliger willen worden en blijven.

Als je daar inzicht in hebt, is het veel makkelijker om vrijwilligers te werven en behouden. 


De avond begint met onze burgemeester Roelof Bleker.

We - Sportaal, Cultuur in Enschede en M-Pact - zijn vereerd dat we hem welkom mogen heten! Hij zal ons kort vertellen waarom hij vrijwilligerswerk doet en wat het hem heeft gebracht.  

Vervolgens zal David Wijnperle het woord krijgen. Hij heeft vrijwel zijn hele werkzame leven met en voor vrijwilligers gewerkt. Sinds 2007 werkt hij als trainer en adviseur voor vrijwilligersorganisaties en verenigingen vanuit zijn bedrijf Doeldenker. 

Hij vertelt vanuit ervaring en theorie over de redenen van mensen om vrijwilligerswerk te doen. Vervolgens gaan we ook aan de slag! Hij daagt de aanwezigen uit om na te denken hoe je je eigen organisatie aantrekkelijker kunnen maken. Na afloop van de inspiratiesessie ga je naar huis met minimaal één idee om meer vrijwillige energie te laten stromen in jouw organisatie. 

 

Aan het einde van de avond vertellen we hoe je als organisatie verder kunt gaan met dit thema, als je dat wilt. We zullen namelijk verdere ondersteuning bieden gedurende 2024. 


Datum en locatie 

Datum: woensdag 24 april 

Tijd: 20.00 – 21.30 u (inloop vanaf 19.30 u) 

Locatie: theaterzaal Prismare – Roomweg 167d 

 

Aanmelden 

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor Enschedese organisaties die werken met vrijwilligers. Aanmelden is wel verplicht, en kan tot uiterlijk 17 april.  

Het is een voorwaarde om met minimaal 2 en maximaal 4 personen per organisatie aanwezig te zijn.  

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Geslaagde aftrap ontbijt actie van de 'De Regenboog'

| Nieuws
Leerlingen regenboog gaan voortaan met een goed gevulde maag aan de dag beginnen.
Lees meer
Het Huis voor Taal en Meedoen is een soort loket. Een loket voor alle vragen over taal en vrijwilligerswerk.

Kun je niet lezen? Het staat er toch gewoon!

| Nieuws
Op woensdag heeft het ‘Huis voor Taal en Meedoen’ het certificaat voor Taalhuizen van de ...
Lees meer