Post | mei 2020 | Kennisbank voor Organisaties | 1 min lezen

Vrijwilligers verzekering

Vrijwilligersverzekering Gemeente Enschede

In Enschede zijn veel vrijwilligers. Soms zijn zij goed verzekerd, maar soms ook niet.

Om haar vrijwilligers te ondersteunen heeft de gemeente Enschede per 1 juli 2009 een collectieve VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten.


Voor wie?

De vrijwilligersverzekering is bedoeld voor iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of voor een organisatie uit de gemeente. Een vrijwilliger is degene die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en / of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Dus iedere vrijwilliger actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente is verzekerd.


Meer info

Hier vind je de Brochure VNG vrijwilligersverzekering.

Meer informatie over hoe je schade kunt melden vind je hier

Hier vind je het schadeformulier

Heb je vragen? Neem dan contact op met de gemeente via [email protected]

Hulp nodig? Neem contact met M-Pact op.


Is mijn vrijwilligersorganisatie wel goed verzekerd?

Een goede verzekering kan je organisatie veel tijd, geld en energie besparen. Van belang is het beoordelen welke risico’s de vrijwilligers lopen bij het uitvoeren van hun werk. Past dit bij je huidige polis of bij de verzekering die je wilt afsluiten? Wanneer je weet wat de risico’s zijn, kun je bepalen wat er van de collectieve verzekering van de gemeente voor jouw organisatie van toepassing is en welke verzekeringen zinvol zijn om aanvullend af te sluiten. Denk aan een inzittendenverzekering bij vrijwillig personenvervoer.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Centraal Beheer

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Jongeren en vrijwilligerswerk | Kennisbank voor OrganisatiesVoor vrijwilligerswerk gelden dezelfde regels als voor betaald werk voor jongeren onder de 18 jaar ...Lees meer
Vrijwilligersbeleid | Kennisbank voor OrganisatiesVragen over een specifieke situatie of advies over bijvoorbeeld de onderstaande onderwerpen?
Afspraken en ...
Lees meer
Wet- en regelgeving | Kennisbank voor OrganisatiesWanneer je als maatschappelijke organisatie werkt met vrijwilligers heb je te maken met diverse wet- en ...Lees meer