Skip Sidebar

Over ons

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Deel
Vrijwilliger Gezinsondersteuning Home Start

Vrijwilliger Gezinsondersteuning Home Start

Project (Tijdelijk) · 1–3 uur/week · Voor ongeveer 12 maanden
Flexibele locatie
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Humanitas Twente
#63878
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas-Twente/activiteiten/Vrijwilliger-Gezinsondersteuning-Home-Start/63878 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Home Start vrijwilligers zijn er voor ouders van jonge kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben of met praktische vragen zitten.

Uitgebreide omschrijving

Bij Home Start kun jij jouw ervaring als opvoeder inzetten om een ander te ondersteunen. Home Start vrijwilligers zijn er voor ouders van jonge kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben of met praktische vragen zitten.  

 

“Toen ik voor het eerst van Home Start hoorde dacht ik dat het heel zwaar was, alsof er iets fout moest gaan. Maar nu heb ik zelf de ondersteuning, en dat is helemaal niet zo! Het voelt eerder alsof er een buurvrouw over de vloer komt, iemand die gewoon een andere kijk heeft op dingen. Dat heeft mij heel erg geholpen. – Melanie, deelnemer Home Start 

 

Over vrijwilligerswerk bij Home Start 

Bij Home Start word je gekoppeld aan een ouder die even wat ondersteuning nodig heeft. Een jaar lang kom je wekelijks op bezoek bij zijn of haar gezin. Je biedt een luisterend oor, geeft antwoord op praktische opvoedvragen of gaat bijvoorbeeld iets leuks ondernemen met het gezin. Het doel is dat het gezin na een jaar zonder jou verder kan!  

 

Over de mensen waar je het voor doet 

Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Alle ouders kunnen zich aanmelden. Het maakt niet uit hoeveel kinderen ze hebben en of ze met grote of kleine vragen zitten. Als vrijwilliger ben je er voor ouders die even de balans kwijt zijn, zich eenzaam voelen of voor wie het even teveel is.   

 

Over jou 

Wij zoeken vrijwilligers die: 

  • Zelf kinderen hebben of ervaring met opvoeden 
  • 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn 
  • Goed kunnen luisteren naar zowel ouders als kinderen 
  • Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander 

 

Wat wij bieden 

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Bij Humanitas Twente bieden we: 

  • Een nieuwe, leerzame uitdaging 
  • Een mooie manier om je vrije tijd te besteden 
  • (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie 
  • Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt 
  • Contact met andere vrijwilligers  
  • Reiskostenvergoeding en WA-verzekering 

 

Over ons  

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! 

Activiteit Delen

Over Humanitas Twente

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!