Skip Sidebar

Over ons

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Deel
Vrijwilliger Samen Actief

Vrijwilliger Samen Actief

Project (Tijdelijk) · 1–3 uur/week · Voor ongeveer 12 maanden
Flexibele locatie
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Activiteit Delen
Humanitas Twente
#63880
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas-Twente/activiteiten/Vrijwilliger-Samen-Actief/63880 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Elke week kom je bij jouw deelnemer thuis en bied je een luisterend oor. We zoeken iemand die naast Nederlands ook een andere taal spreekt.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Humanitas Twente ondersteun je iemand die tijdelijk hulp nodig heeft. Elke week kom je bij jouw deelnemer thuis en bied je een luisterend oor. We zoeken iemand die naast Nederlands ook een andere taal spreekt.  

 

“Ze wilde graag dingen buitenshuis doen. Ik heb toen een paar voorzieningen in de buurt opgezocht waar ze naartoe zou kunnen, zoals een kerk en een bibliotheek. Inmiddels heeft ze daar een aardig sociaal netwerk opgebouwd. Het gaat nu veel beter met haar. Ze geeft aan dat ze weer wat licht begint te zien en dat ze zich veel blijer voelt.” – Vrijwilliger Samen Actief 

 

Over vrijwilligerswerk bij Samen Actief 

De vrijwilligers van Samen Actief ondersteunen mensen met een migratieachtergrond. Als vrijwilliger kom je elke week bij iemand thuis en ondersteun je bij thema’s zoals werk, wonen, gezondheidszorg of opvoeding. Indien nodig doe je dat in de taal van de deelnemer. De ondersteuning duurt in principe een jaar, waarna iemand zelf weer verder kan.  

 

Over de mensen waar je het voor doet 

De mensen die we ondersteunen hebben geen tot onvoldoende kennis van de Nederlandse taal. Dat kan leiden tot eenzaamheid of zelfs een sociaal isolement. Mensen zijn onbekend met culturele aspecten van de samenleving en het systeem in Nederland. Kortom: de doelgroep van team Samen Actief heeft behoefte aan ondersteuning op meerdere leefgebieden. 

 

Over jou 

We zoeken vrijwilligers die:  

  • 18 jaar of ouder zijn 
  • In Twente wonen en minimaal 2,5 uur per week beschikbaar zijn 
  • Naast Nederlands een tweede taal spreken. Zoals Arabisch, Tigrinya, Farsi, Dari, Pastjoe, Turks of Engels.  
  • Interesse hebben in de waarden, normen en culturen van anderen 

Het is bij ons verplicht om een verklaring omtrent gedrag aan te leveren.  

 

Wat wij bieden 

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Als nieuwe vrijwilliger volg je een basistraining bij Humanitas Twente. Daarna koppelen we aan iemand die bij jou past, bij jou in de buurt. Tussendoor heb je groepsbijeenkomsten met andere vrijwilligers.  

 

Verder bieden we: 

  • Een nieuwe, leerzame uitdaging 
  • De mogelijkheid om iets te betekenen voor de maatschappij 
  • (Werk)ervaring opdoen in een gezellig organisatie 
  • Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt 
  • Contact met andere vrijwilligers 
  • Reiskostenvergoeding en WA-verzekering 

 

 

Over ons  

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! 

Activiteit Delen

Over Humanitas Twente

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!