Jeugdtuin Enschede Noord zoekt coordinator

Jeugdtuin Enschede Noord zoekt coordinator

Structureel werk · 4 uur/week
Vanekerbeekweg 15, 7524 PE Enschede, Netherlands
Natuur & MilieuKinderen & Jongeren
1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Jeugdtuinen Enschede
#20956
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-Jeugdtuinen-Enschede/activiteiten/Jeugdtuin-Enschede-Noord-zoekt-coordinator/20956 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Heb jij groene vingers of ben je regelmatig te vinden in de tuin of zou je dat vaker willen? Heb je zin en tijd om een bestuursfunctie te vervullen waar samenwerken met enthousiaste vrijwilligers en kinderen in de tuin centraal staat? Dan zoeken we jou! Stichting Jeugdtuin Enschede Noord zoekt een nieuwe enthousiaste voorzitter/coördinator die wekelijks beschikbaar is om de taken rondom de jeugdtuin te coördineren. Wekelijks werkt de coördinator samen met de vrijwilligers en de kinderen die iedere week in de tuin zijn om te leren groente, fruit en bloemen te zaaien, verzorgen en te oogsten. Dus heb jij de motivatie en het enthousiasme om een vrijwilligersorganisatie met een groen en sociaal doel te leiden voor ca. 2-3 per week, werk jij graag samen en heb jij ervaring als bestuurslid of wil je ervaring opdoen? Dan horen we graag van je! Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een verwachte tijdsinvestering van ca. 2-3 uur per week. Deze tijdsbesteding bestaat in ieder geval uit eens per 3-4 weken een bestuursvergadering. Dit betekent dat jij de agenda opstelt voor de overleggen en de bestuursvergaderingen voorzit. Tevens zorg jij in overleg met de vrijwilligers dat de taken in en rondom het tuingebeuren verdeeld worden en de begeleiding van de kinderen georganiseerd wordt. Daarnaast vertegenwoordig jij als voorzitter de stichting zowel intern als extern. Dit betekent dat jij het eerste aanspreekpunt bent voor de andere bestuursleden en vrijwilligers, mensen kan enthousiasmeren voor en informeren over de Jeugdtuin en dat jij ook contacten onderhoudt en maakt met organisaties. Daarbij hoort ook het bijwonen van het jaarlijkse overleg met de kinderboerderij Enschede Noord. De overige uren kun je zelf invullen. Jeugdtuin Enschede heeft de beschikking over tuingereedschap, zaden en een mooi ingericht stuk tuingrond aan de Vanekerbeekweg 15, tegenover de Kinderboerderij Noord in de wijk Deppenbroek.

Opleidingsvereiste

VMBO

Dit krijg je ervoor terug

De voldoening dat je iets kunt betekenen voor de maatschappi,j is voor veel vrijwilligers een belangrijke drijfveer. Het inzetten van je talent, het verruimen van je kennis en ervaring, jezelf verder ontplooien en het vergroten van je netwerk is net zo belangrijk. De stichting heeft helaas nog geen regeling voor onkostenvergoeding, maar wellicht behoort het tot de mogelijkheid om hiervoor een subsidie aan te vragen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Stichting Jeugdtuinen Enschede

Stichting Jeugdtuin Enschede Noord leert kinderen vanaf 8 jaar om groente, fruit en bloemen te zaaien, te verzorgen en te oogsten. Met een enthousiast team van vrijwilligers worden de kinderen begeleid in het onderhouden van de tuinen.
Jeugdtuin Enschede Noord is open vanaf april t/m oktober op zaterdagochtend van 10.30—12.00 uur. De jeugdtuin werkt samen met Kinderboerderij Enschede Noord en bevindt zich tegenover deze kinderboerderij (Vanekerbeekweg 15).