Post | oktober 2021 | Uitgelicht! | 2 min lezen

Fiets ‘m erin in de binnentuin van het MST

Voetfiets aangeschaft met het geld van de EVP is in gebruik genomen.

 

“Wij verklaren de voetfiets open!” Dat riepen Sibrand Schepel, voorzitter UvV en Diane van Geffen, projectleider UvV in het Thoraxcentrum op dinsdag 28 september toen ze samen de grote strik op de bank los trokken. In de stralende herfstzon maakten ze vervolgens om de beurt een proefritje op de voetfiets. Zo werd de nieuwe voetfiets officieel in gebruik genomen. De fiets is aangeschaft met het geld dat aan de Enschedese VrijwilligersPrijs is verbonden.


Paul Davina, Vrijwilligerscoördinator MST: “We zijn heel blij dat alle vrijwilligers vorig jaar in het zonnetje zijn gezet. Ze zijn onmisbaar om iedereen in ons ziekenhuis de beste zorg te bieden. Helaas hebben we ze al anderhalf jaar moeten missen door de coronacrisis, maar daar gaat snel verandering in komen. We vinden het ook erg bijzonder dat ze met dit plan zijn gekomen. Zo laten ze echt zien dat het om het collectief draait en niet alleen om het individu.”

“Zeker! Ik was erg onder de indruk van hun voorstel,” gaat Rianne Ligtenberg verder. “Ik werk bij het MST als relatiebeheerder en fondsenwerver. Ik probeer wensen, ideeën en plannen samen te brengen met geld en mensen die ze willen uitvoeren. Toen ik begin dit jaar een mailtje kreeg met de mededeling dat de vrijwilligers de EVP hadden gewonnen en met het geld iets voor iedereen wilden doen, was ik erg blij. Er was al jaren een wens vanuit de afdeling fysiotherapie om beweegmaterialen in de binnentuin te realiseren. Daar was alleen nooit geld voor.”


 “Daarom stelde Diane van Geffen, de projectleider die de EVP in ontvangst mocht nemen, voor om een bewegingsapparaat aan te schaffen. En die staat nu dus in de binnentuin van het ziekenhuis. Een bank waar je al fietsend op kunt kletsen. Er is met iedereen overlegd, zoals de afdeling fysiotherapie. We willen tenslotte geen blessures. Nu kunnen patiënten, vrijwilligers en bezoekers in de tuin genieten en iets leuks doen. Zo hebben we er allemaal nog jarenlang plezier van!” vult Claudia Soons, secretaris UvV, enthousiast aan.


Binnentuin

Rianne: “Als ziekenhuis zijn we in beweging en willen we bewegen stimuleren. Daar past dit dus helemaal bij. De binnentuin is een project van de stichting Vrienden van het MST. We proberen hier ook allerlei wensen van patiënten en medewerkers te vervullen. Zo is er laatst iemand getrouwd, omdat ze plotseling in het ziekenhuis was opgenomen en dus haar bruiloft moest missen. We kunnen hier bijvoorbeeld ook mensen afscheid laten nemen van hun huisdier als ze naar het hospice gaan. Maar de tuin wordt vooral door iedereen gebruikt om even een luchtje te scheppen, de benen te strekken en om nu dus een stukje te fietsen.” Sibrand: “Ik heb 25 jaar in dit ziekenhuis gewerkt. Mijn spreekkamer keek vroeger uit op een binnentuin. Die tuin was voor veel medewerkers belangrijk, maar was inmiddels alle lange tijd weg. Ik ben blij om te zien dat er in 2020 weer een binnentuin is aangelegd en dat we er als UvV aan konden bijdragen om hem nog mooier te maken.”


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Hospice Enschede

Hospice Enschede

| Uitgelicht!
Een thuis tot het laatste moment...
Lees meer
Humanitas Twente

Humanitas Twente: “We helpen je door een moeilijke tijd, zodat je het daarna weer zelf kunt!”

| Uitgelicht!
In 2020 was Humanitas Twente genomineerd voor zowel de Overijsselse als de Enschedese Vrijwilligersprijs ...
Lees meer
circus tijdsgeest

Circus Tijdgeest: “We hebben een plekje voor iedereen.”

| Uitgelicht!
Circus Tijdgeest in vier woorden: Enthousiast, betrokken, flexibel, en dynamisch.
Het circus is één van de ...
Lees meer