Post | april 2020 | Leren & Inspireren | 2 min lezen

Senioren 55+

SENIOREN ACTIEF IN ENSCHEDE

Heeft u tijd en energie en zou u dat willen gebruiken om uw woonplaats nog mooier te maken? Dan is vrijwilligerswerk zeker iets voor u!


Door de diversiteit in vrijwilligerswerk is er altijd iets te doen waar uw kennis en ervaring goed van pas komt. Het houdt u actief en het is ook nog eens ontzettend leuk! Terwijl u doet waar u goed in bent ontmoet u leuke mensen, voert waardevolle gesprekken en doet mee met de leukste activiteiten. U bent daarmee niet alleen nuttig bezig maar het houdt ook ‘jong’ van geest.


Enschede heeft een steeds groter wordende groep ‘senioren’ die hun kennis en ervaring graag wil inzetten voor de samenleving middels vrijwilligerswerk. M-Pact heeft daarom, in samenspraak met Stichting Seniorenplatform, “Actief 55+ ” opgezet om de betrokkenheid van de senioren in Enschede te vergroten en tegelijk een soort kennisbank te ontwikkelen van waaruit informatie kan worden vergaard.


Contact

M-Pact is op werkdagen bereikbaar via het algemene telefoon nummer 053 - 4323304 of per mail: [email protected]


SENIORENPLATFORM

Geef vitale ouderen in Enschede een stem


Het moment is aangebroken om als gemeente een specifiek seniorenbeleid te ontwikkelen. Stichting Seniorenplatform maakt zich daar hard voor. „Bijna een op de drie Enschedeërs is ouder dan 55 jaar”. De stad telt momenteel bovendien zo’n 25.000 65-plussers. Dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. „Als je nu geen beleid ontwikkelt voor senioren, loop je straks achter de feiten aan.


In samenwerking met M-Pact zal het Seniorenplatform signalen van Enschedese senioren verzamelen en hun deelname aan de maatschappij actief helpen bevorderen. Hierin zal de rol van M-Pact vanzelfsprekend met name liggen op het stukje educatie, participatie en vrijwillige inzet maar ook als info-baak en door-verwijzer.


Word Maatje of ZorgVrijwilliger!

Mensen die door lichamelijke omstandigheden aan huis gebonden zijn, hebben ook behoefte aan iemand met wie ze kunnen praten over hobbies of interesses. Iemand met wie ze misschien een klein rondje kunnen maken door het park of een biertje of wijntje in de achtertuin mee kunnen drinken, samen koken of muziek luisteren. Misschien vindt u het wel leuk om een Maatje of (mantel)ZorgVrijwilliger te worden? Kijk onder "ZorgVrijwilligers" voor meer informatie!Kwiek met Kunst!

Meedoen aan kunst en culturele activiteiten hoort bij het leven. Of je nu zelf aan de slag gaat op een kunstzinnige manier of geniet van een voorstelling of andere uiting. Voor senioren is dat niet altijd meer vanzelfsprekend. Daarom gaat in Oldenzaal en Enschede het project Twents Zilver van start georganiseerd door Kaliber Kunstschool.


Minder pillen, meer muziek

Actieve kunstbeoefening blijkt bij uitstek een middel om gezonder en gelukkiger oud te worden. Dit zeggen steeds meer onderzoekers. Samen creëren geeft de kracht van plezier, houdt je brein lenig, verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in en aan de dag. Dé reden voor de gemeenten Oldenzaal en Enschede en vijf landelijke fondsen om hierin te investeren. Ook omdat via kunst mooie verbindingen tussen verschillende generaties kunnen ontstaan die de inclusieve samenleving dichterbij brengt. Twents Zilver is echt een project dat we samen vorm gaan geven!


Meer lezen over "Kwiek met Kunst"


Met pensioen, en nu...

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Young M-Pact

| Leren & Inspireren
JONGEREN EN VRIJWILLIGERSWERK
Tot 16 jaar mag je in principe geen arbeid verrichten. In de Arbeidstijdenwet ...
Lees meer

OVER EVA - M-Pact Ladies

| Leren & Inspireren
Enschedese Vrouwen met Ambitie

Met de aanpak EVA organiseren lokale organisaties leertrajecten voor ...
Lees meer