Post | december 2019 | Uitgelicht! | 2 min lezen

Smiley Stroinkslanden

Winnaar Enschedese Vrijwilligersprijs 2019


ENSCHEDE - Smiley Stroinkslanden heeft zaterdag de Vrijwilligersprijs van M-Pact en de gemeente gewonnen. Frans van Triest geldt, naast zijn echtgenote Geke, als Mister Smiley die er alles aan doet om kinderen een lach op het gezicht te bezorgen.


Teun Staal 09-12-19, 10:33 Laatste update: 10:38


Gefeliciteerd!

„Dank je wel. Dit is een mooie blijk van waardering voor onze organisatie en al die vrijwilligers die meewerken aan Smiley. Ik vond onze nominatie al mooi, maar we hebben wel wat moeite gedaan om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op ons zouden stemmen. Want meedoen met al die andere genomineerden is leuk, maar winnen is nog mooier. Hoewel we het anderen ook hadden gegund.”


Wat doet Smiley Stroinkslanden?

Kinderen in de wijk een leuke dag of middag bezorgen. Dat doen we door de uitleen van materialen waarmee ze kunnen spelen en het organiseren van activiteiten voor kinderen.”


Zoals?

„Het kan van alles zijn. Rond Halloween hebben we dat gedaan en laatst hebben we een sinterklaasfeest voor minima gehouden. Of een kinderbingo, kan ook. Het zijn allemaal activiteiten waar je enorm veel voor terugkrijgt. Zo’n sinterklaasfeest, als je dan de lach op het gezicht van die kinderen ziet… Dat is onbetaalbaar. Daar doen we het met z’n allen voor. We hebben 21 vaste vrijwilligers, maar bij bepaalde activiteiten zijn het er veel meer. Voor al die mensen is deze prijs.”


Hoeveel tijd gaat hier voor Mister Smiley in zitten?

„Ik ben hier 24/7 mee bezig. Het slokt al je tijd op. Maar dat is alleen maar mooi. Ik krijg hier samen met mijn vrouw enorm veel energie van.”Aan de vrijwilligersprijs is een geldbedrag van 750 euro verbonden. Wat gaat daarmee gebeuren?

„Daar gaan we nu rustig over nadenken. Op de een of andere manier moet het naar de kinderen gaan. Misschien kunnen we dagje met ze weg, dat zou wel wat zijn. Daar gaan we nu over brainstormen.” 


Smiley kreeg in de door M-Pact georganiseerde verkiezing de meeste stemmen. Vijf organisaties waren genomineerd door M-Pact, de organisatie die het lokale vrijwilligerswerk ondersteunt. Naast winnaar Smiley Stroinkslanden waren dat: Buurtbemiddeling Enschede, Stichting Present Enschede, Stichting Move Enschede en Huis van Verhalen. 


[Bron: TUBANTIA 2019]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Fiets ‘m erin in de binnentuin van het MST

| Uitgelicht!
Als ziekenhuis zijn we in beweging en willen we bewegen stimuleren. Daar past dit dus helemaal bij.
Lees meer
Humanitas Twente

Humanitas Twente: “We helpen je door een moeilijke tijd, zodat je het daarna weer zelf kunt!”

| Uitgelicht!
In 2020 was Humanitas Twente genomineerd voor zowel de Overijsselse als de Enschedese Vrijwilligersprijs ...
Lees meer
circus tijdsgeest

Circus Tijdgeest: “We hebben een plekje voor iedereen.”

| Uitgelicht!
Circus Tijdgeest in vier woorden: Enthousiast, betrokken, flexibel, en dynamisch.
Het circus is één van de ...
Lees meer