Skip Sidebar

Over ons

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samen ...

Kunst & cultuur
Deel
Gezocht: Vrijwilliger makerspace

Gezocht: Vrijwilliger makerspace

Structureel werk · 4–12 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Activiteiten begeleidenHandwerkenCreatiefNederlands
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
De Museumfabriek
#47235
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/De-Museumfabriek/activiteiten/Gezocht-Vrijwilliger-makerspace/47235 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Museumfabriek is per direct op zoek naar vrijwilligers die producten en werkstukken willen bedenken én ontwikkelen voor onze creatieve werkplaats.

Uitgebreide omschrijving

Heb jij interesse in techniek? Lijkt het je het leuk om met onder andere lasersnijders en 3D-printers te werken? Ben jij creatief en denk jij graag mee met het ontwikkelen van werkstukken voor de makerspace en verschillende workshops? Dan hebben we een passende vrijwilligersvacature voor jou!

 

De Museumfabriek is per direct op zoek naar vrijwilligers die voor 4 tot 12 uur per week producten en werkstukken willen bedenken én ontwikkelen voor onze creatieve werkplaats, de makerspace.

In de makerspace kunnen onze bezoekers (4-99 jaar) aan het werk met verschillende (eenvoudige) werkstukken. Deze variëren van gratis, eenvoudige werkstukken, tot werkstukken met batterijen en motortjes die tegen betaling te maken zijn. Deze werkstukken zijn bedacht en uitgewerkt door onze vrijwilligers. Zij kijken naar de collecties van De Museumfabriek en proberen leuke en interessante werkstukken te verzinnen, die in het verlengde liggen van de actuele tentoonstellingen en collectie.

 

Wat ga jij doen?

  • Jij helpt bij het bedenken en ontwikkelen van werkstukken (om te knutselen) voor onze bezoekers;
  • Jij helpt bij het bedenken en ontwikkelen van workshops, die bijvoorbeeld voor schoolklassen gehouden kunnen worden. Je hoeft deze overigens niet zelf te geven. De producten die je ontwerpt kunnen ook in de museumwinkel worden verkocht;
  • Jij staat ervoor open om demonstraties te geven. Onze filosofie is dat alles wat in het museum gebeurt zichtbaar is voor het publiek, dus ook het ontwikkelen van de producten. Bezoekers zijn vaak belangstellend en wij verwachten dat jij op enthousiaste wijze vertelt over jouw werkzaamheden.

 

Wat bieden wij jou?

  • Een leuke omgeving waar jij je met jouw passie voor techniek kan bezighouden;
  • Een hele leuke vrijwilligersfunctie bij de meest eigenzinnige musea van Nederland;
  • De mogelijkheid om te werken in een enthousiast en creatief team, en aan de slag kan gaan met professionele middelen;
  • Ruimte om jouw eigen creativiteit om te zetten in mooie (knutsel) werken;
  • De Museumjaarkaart;
  • Zodra het weer kan: gezellige (fysieke) personeelsbijeenkomsten!

 

Dus, heb jij gevoel voor techniek en lijkt het je leuk om geïnspireerd door de collectie werkstukken te verzinnen en maken? Stuur ons dan een berichtje!


Hopelijk begroeten we je snel als nieuwe vrijwilliger bij De Museumfabriek!

 

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samenwerken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek.

De Museumfabriek ontwikkelt zich tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals over natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Een museum waar je door een microscoop of telescoop kunt turen, waar je je kunt verbazen en waar je kunt leren. Maar ook waar je kunt onderzoeken, creëren, zagen, tekenen, drukken, solderen, monteren en coderen. De Museumfabriek is een museum waar verleden, heden en toekomst met elkaar worden verbonden.


Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > De Museumfabriek > Gezocht: Vrijwilliger makerspace

Over De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samen werken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. De Museumfabriek ontwikkelt zich tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals over natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Een museum waar je door een microscoop of telescoop kunt turen, waar je je kunt verbazen en waar je kunt leren. Maar ook waar je kunt onderzoeken, creëren, zagen, tekenen, drukken, solderen, monteren en coderen. De
Museumfabriek is een museum waar verleden, heden en toekomst met elkaar worden verbonden.