Vrijwilligers Gastenteam - weekenden en schoolvakanties

Vrijwilligers Gastenteam - weekenden en schoolvakanties

Structureel werk · 3–4 uur/week
Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede, Netherlands
Koken & etenNederlandsWinkelGastheer/vrouwAdvies & MentoringActiviteiten begeleiden
Kunst & cultuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
De Museumfabriek
#39816
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/De-Museumfabriek/activiteiten/Vrijwilligers-Gastenteam---weekenden-en-schoolvakanties/39816 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor onze Enschedese musea De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe zijn wij op zoek naar allround vrijwilligers binnen ons gastvrijheidsteam.

Uitgebreide omschrijving

Heb jij een natuurlijke aanleg voor gastvrijheid? Laat jij, ongeacht hoe de dag verloopt, en wie er door onze deur naar binnenkomt, onze gasten zich altijd welkom voelen? Krijg jij energie van een dynamische werkplek, waarbij jouw werkzaamheden van dag tot dag verschillen – maar altijd 1 ding gemeen hebben: onze gasten een fantastische museumbeleving bezorgen? Wil jij bijdragen aan het bestaan van onze musea? Lees dan snel verder en reageer meteen...


Let op: we zoeken op dit moment alleen vrijwilligers die zich in de weekenden en/of schoolvakanties in kunnen zetten.


Voor onze Enschedese musea De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe zijn wij op zoek naar allround vrijwilligers binnen ons gastvrijheidsteam. Samen met je collega-vrijwilligers vorm jij een basisbezitting door de week, en bij voorkeur ook in weekenden en in avonden binnen de alle gebieden waar wij onze gasten ontvangen.


Wat ga jij doen?

Zoals we bovenstaand al omschrijven; jij gaat je allround inzetten. Je uitvalsbasis is in principe de ontvangstbalie – maar jij kan je inzetten bij de afdelingen horeca, de giftshop, de kassa en in de Makerspace.


Je exacte werkzaamheden zullen dus per dag variëren! Maar wat jij sowieso gaat doen;

  • Frontoffice: balie werkzaamheden, gasten ontvangen en informeren. Wil de gast iets meer weten over een specifiek schilderij, of over het mammoet skelet? Jij loopt even mee en wijst de gast de weg.
  • Giftshop: Wil de gast een blijvende herinnering aan het museumbezoek? Jij bent bekend met het actuele winkelaanbod en bedient de kassa;
  • Horeca: lichte, ad hoc, horecawerkzaamheden zoals het bereiden van warme en koude dranken en kleine etenswaren, de kassa handelingen, representatief houden van de ruimte;
  • Makerspace: in de museumfabriek kunnen kinderen hun eigen kunst en uitvindingen creëren. Jij faciliteert dit door uitleg te geven en gezinnen in knutselmaterialen te voorzien. Daarnaast kan je gevraagd worden in de ondersteuning van het begeleiden van kinderfeestjes.


Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar vrijwilligers die de beleving van de gast voorop zet; jij vind het leuk om onze bezoekers, in de leeftijd 4 - 100 jaar, een fijne dag te bezorgen. Daarvoor is het belangrijk dat jij de Nederlandse taal goed beheerst in woord en schrift, en ook heb jij basiskennis van de Engelse taal.


Daarnaast

  • Werk je graag in een team, maar kan jij ook goed zelfstandig werken;
  • Het kan soms 'hollen en stilstaan' zijn, en daar kan jij goed mee omgaan;
  • Ben je punctueel en digitaal vaardig, je kan je, met eventueel wat hulp, systemen ‘eigen’ maken;
  • Heb jij een goed gevoel voor het werken met mensen, onze doelgroep is breed en jij hebt het talent om iedereen op de juiste manier te benaderen.


Wat bieden wij jou?

• Een inspirerende werkomgeving;

• Een werkrooster waarin jij aangeeft wanneer je beschikbaar bent (min 1 dagdeel per week);

• Een leuk en internationaal team met een informele maar professionele sfeer;

• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding

• De Museumkaart;

• Zodra het weer kan: gezellige (fysieke) personeelsbijeenkomsten!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samen werken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. De Museumfabriek ontwikkelt zich tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals over natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Een museum waar je door een microscoop of telescoop kunt turen, waar je je kunt verbazen en waar je kunt leren. Maar ook waar je kunt onderzoeken, creëren, zagen, tekenen, drukken, solderen, monteren en coderen. De
Museumfabriek is een museum waar verleden, heden en toekomst met elkaar worden verbonden.