Maatschappelijk Begeleider

Maatschappelijk Begeleider

Structureel werk · 8–16 uur/week
Maarten Harpertsz Tromplaan 47, 7513 AB Enschede, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidWelzijn
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Nederland - locatie Enschede
#59843
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/VluchtelingenWerk-Nederland-Enschede/activiteiten/Maatschappelijk-Begeleider/59843 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je ondersteunt vluchtelingen bij hun integratie. Je coacht clienten naar zelfredzaamheid. Zo bouw je samen aan een nieuwe toekomst in Enschede.

Uitgebreide omschrijving

Vind jij ook dat Nederland vluchtelingen die hier een verblijfsvergunning krijgen een veilige plek moet bieden en dat Enschede voor hen een nieuw ‘thuis’ moet worden? En wil je daar een positieve bijdrage aanleveren? Dat kan!

 

Als maatschappelijk begeleider van VluchtelingenWerk in Enschede ondersteun je vluchtelingen vanaf het moment dat ze een huis krijgen toegewezen in Enschede totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Je helpt de mensen weer de regie over hun eigen leven op te pakken.

 

Wat doe je als maatschappelijk begeleider?

Jullie vragen samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Je helpt bij het regelen van een huisarts, school, energiemaatschappij, verzekeringen, internetaansluiting etc. Je geeft uitleg over hoe zaken in Nederland geregeld zijn en neemt regelmatig samen de post door. Ook help je met het leren omgaan met geld in Nederland. De begeleiding duurt meestal een jaar. De voorgang houd je bij in een cliënten registratiesysteem.

 

Werken bij VluchtelingenWerk levert je veel op:

  • Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.
  • Prettig team onder begeleiding van een beroepskracht.
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei cursussen te volgen.
  • Reis- of onkostenvergoeding.

 

Ben je op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Heb je affiniteit met vluchtelingen en goede communicatieve en sociale vaardigheden? Kun je goed met computers overweg en ben je gemiddeld twee dagdelen per week beschikbaar?

Dan is de functie van Maatschappelijk Begeleider echt iets voor jou.

 

 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over VluchtelingenWerk Nederland - locatie Enschede

Wij bouwen samen met de vluchteling aan een nieuwe toekomst in Enschede. We ondersteunen onze cliënten bij hun integratie en coachen hen naar zelfredzaamheid. Daarnaast staan we mensen bij in hun asielprocedure en begeleiden hen bij het herenigen met hun gezin.