Voor vrijwilligers

Vind leuke activiteiten!

Jij maakt het verschil!

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar vooral ook voor jezelf!

Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen. Het geeft je een goed gevoel en je kunt bijdragen aan een mooiere samenleving. Iets voor jou? In onze vacaturebank vind je tal van leuke vacatures van maatschappelijke organisaties, maatjes en mantelzorg ondersteuning vrijwilligers in Enschede.

Structureel vrijwilligerswerk, korte periode, evenement of eenmalig.

Toch niets kunnen vinden dat bij jou past? We helpen je graag! 

Laat je inspireren

Enschedese vrijwilligers in beeld.

Persoonlijke verhalen van vrijwilligers die vrijwilligerswerk doen in de gemeente Enschede.

Lees en zie hoe zij ertoe doen en raak geïnspireerd!


Klik hier om de inspirerende verhalen te lezen.

Speciaal voor jongeren

Er zijn steeds meer jongeren die zich inzetten als vrijwilliger.

Wil je graag iets goeds doen voor een ander? Of wil je aan je CV werken of je alvast oriënteren op een aankomende baan. Vrijwilligerswerk is een ideale manier om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Er zijn ontzettend veel verschillende en leuke mogelijkheden om iets te doen in Enschede. Denk bijvoorbeeld aan: helpen op een evenement – voorlezen bij kinderen – dieren verzorgen op een kinderboerderij – dj bij een lokaal radiostation – koken voor mensen die dakloos zijn.

Bedenk voor jezelf:

  1. Waar word jij blij van?
  2. Welk(e) talent(en) wil jij inzetten?
  3. Hoeveel tijd heb jij beschikbaar?


Weet je nog niet wat bij je past? Doe dan de TalentScan hieronder en ontdekt binnen één minuut welk type vrijwilliger jij bent en welk vrijwilligerswerk hierbij past.


Nog meer informatie speciaal voor jongeren

Talentscan

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?


Dat antwoord is per persoon natuurlijk verschillend.

Om alvast wat meer inzicht te krijgen kun je deze test doen!


Welkom bij de talentscan.

Een unieke reis naar jezelf. Ontdek jouw talent en passie. Dat opent perspectieven en biedt inzicht in mogelijkheden richting vrijwilligerswerk. Een leuke test die de moeite waard is!


Een persoonlijk gesprek met onze matchondersteuners kan natuurlijk altijd!Vrijwilligerspool

Voor iedereen die zich vrijwillig wil inzetten voor een ander maar dit niet structureel wil doen is een vrijwilligerspool opgezet. Als vrijwilliger in deze pool ben je beschikbaar om ingezet te worden maar ben je ook altijd vrij om hier al dan niet op in te gaan, afhankelijk van je eigen agenda.


Iedereen kan zich inschrijven als vrijwilliger en voor deze vrijwilligerspool aanmelden, of je nu 1 uur per jaar tijd hebt of wellicht vaker. Hoe meer vrijwilligers zich inschrijven hoe meer keuze. Vrijwilligers organisaties kunnen jouw benaderen op basis van jouw profiel voor een passende vrijwilligers functie.

Persoonlijk contact?

De stad Enschede biedt vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, leren en meedoen. Wij kunnen samen met jou kijken en onderzoeken welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Wij zijn elke werkdag vanaf 08:30 tot 17.00 uur telefonisch of via mail bereikbaar. Tel: 053-4323304 of [email protected]

LIEVER EEN PERSOONLIJK GESPREK ??
Van harte welkom met of zonder afspraak.
Maandag tot en met vrijdag vanaf 10:00 tot 15:00 uur.

Locatie: Openbare bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat 15
"Huis voor Taal en Meedoen"

Handig om te weten!

Je doet vrijwilligerswerk of wilt dat gaan doen, maar hoe zit het precies met de verzekering, de VOG of met een vrijwilligersvergoeding? Waar moet je op letten en waar heb je recht op als vrijwilliger?

Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Trainingen & Workshops

Naast een algemeen cursusaanbod verzorgt M-Pact Educatie ook cursussen speciaal voor vrijwilligers. Deze cursussen en trainingen zijn veelal gratis of low-budget voor mensen die vrijwilligerswerk doen. Daarnaast organiseert de M-Pact cursussen op maat om participatie, integratie en emancipatie te stimuleren.