Jij maakt het verschil!

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar vooral ook voor jezelf!

Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen. Het geeft je een goed gevoel en je kunt bijdragen aan een mooiere samenleving. Iets voor jou? In onze vacaturebank vind je tal van leuke vacatures van maatschappelijke organisaties én van individuele hulpvragers in Enschede. Structureel of eenmalig. Toch niets kunnen vinden dat bij jou past? We helpen je graag! 

Trainingen & Workshops

Naast een algemeen cursusaanbod verzorgt M-Pact Educatie via "Volksuniversiteit Enschede" cursussen speciaal voor vrijwilligers. Deze cursussen en trainingen zijn veelal gratis of low-budget voor mensen die vrijwilligerswerk doen. Daarnaast organiseert de M-Pact Volksuniversiteit cursussen op maat om participatie, integratie en emancipatie te stimuleren.

Handig om te weten!

Je doet vrijwilligerswerk of wilt dat gaan doen, maar hoe zit het precies met de verzekering, de VOG of met een vrijwilligersvergoeding? Waar moet je op letten en waar heb je recht op als vrijwilliger?

Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Hulp nodig?

Er is binnen Enschede een heel groot aanbod aan vrijwilligerswerk of werkervaringsplekken, of dit nu binnen de zorg is of binnen een ambacht, hobby, techniek of ander werkveld is; er is voor iedereen wel iets! Toch kan het zijn dat je niet kan vinden wat je zoekt of misschien heb je specifieke wensen. Onze Matchadviseurs staan je graag bij in jouw zoektocht naar de juiste vrijwilligersplek!

CONTACT :
Bel naar: 053-4323304
Mail naar: [email protected]

Enschedese Vrijwilligersdag

Elk jaar op zeven juni!

Vrijwilligers zijn toppers en mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Daarom organiseert M-Pact vanaf 2022 elk jaar, op 7 juni de Enschedese Vrijwilligersdag, naast de "Nationale Vrijwilligersdag" die op 7 december gevierd wordt.

Deze dag bestaat uit een middag met een erg leuk en dynamisch programma voor de Enschedese vrijwilligers. Tijdens dit programma wordt ook de Enschedese Vrijwilligersprijs uitgereikt!

Contact

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.
Kom je er niet uit of weet je niet wat bij je past? Neem dan contact op met onze Matchadviseurs of doe de Vrijwilligers-Quiz

BurenHulp

Wanneer je geen familie, vrienden, bekenden of naaste buren hebt om bij te springen? Dan biedt burenhulp in Enschede een uitkomst.
Denk bijvoorbeeld aan kleine diensten zoals boodschappen doen, helpen met klusjes in jouw huis of tuin, jouw hond uitlaten, gezellig samen een kopje koffie drinken of een stukje wandelen.

Coronahulp

Wanneer jij een hulpvraag hebt of ken jij mensen die hulp nodig hebben. Bel of mail naar M-Pact of klik dan op "Hulp bij CORONA vragen" hieronder. Er zijn lokaal en landelijk verschillende mensen en organisaties die hun hulp aanbieden.

Vind vrijwilligerswerk dat bij jou past

Doe de quiz!

Leren & Meedoen

Aanbod M-Pact Educatie

    1. EVENEMENTEN