Jij maakt het verschil!

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar vooral ook voor jezelf!

Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen. Het geeft je een goed gevoel en je kunt bijdragen aan een mooiere samenleving. Iets voor jou? In onze vacaturebank vind je tal van leuke vacatures van maatschappelijke organisaties én van individuele hulpvragers in Enschede. Structureel of eenmalig. Toch niets kunnen vinden dat bij jou past? We helpen je graag! 

Trainingen & WorkshopsNaast een algemeen cursusaanbod verzorgt M-Pact Educatie via "Volksuniversiteit Enschede" cursussen speciaal voor vrijwilligers. Deze cursussen en trainingen zijn veelal gratis of low-budget voor mensen die vrijwilligerswerk doen. Daarnaast organiseert de M-Pact Volksuniversiteit cursussen op maat om participatie, integratie en emancipatie te stimuleren.
Handig om te weten!Je doet vrijwilligerswerk of wilt dat gaan doen, maar hoe zit het precies met de verzekering, de VOG of met een vrijwilligersvergoeding? Waar moet je op letten en waar heb je recht op als vrijwilliger?

Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.
Hulp nodig?Er is binnen Enschede een heel groot aanbod aan vrijwilligerswerk of werkervaringsplekken, of dit nu binnen de zorg is of binnen een ambacht, hobby, techniek of ander werkveld is; er is voor iedereen wel iets! Toch kan het zijn dat je niet kan vinden wat je zoekt of misschien heb je specifieke wensen. Onze Matchadviseurs staan je graag bij in jouw zoektocht naar de juiste vrijwilligersplek!

CONTACT :
Bel naar: 053-4323304
Mail naar: [email protected]

NOMINEER VANAF NU UW FAVORIET!

Enschedese Vrijwilligersprijs 2020

In Enschede zetten we vrijwilligers jaarlijks extra in het zonnetje. In 2020 zal de Gemeente Enschede voor de tweede keer de “Enschedese Vrijwilligersprijs” uitreiken tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december!


Nomineren is mogelijk tot zondag 25 oktober 2020!

Er zal vervolgens een top 10 gemaakt worden van de aangedragen nominaties waarop de inwoners van Enschede, in november, kunnen stemmen!

Dag van de Vrijwilliger

Elke 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag

Vrijwilligers zijn toppers en mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Daarom organiseert M-Pact elk jaar, op 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, de "dag voor de vrijwilliger". Deze dag bestaat uit een middag met een erg leuk en dynamisch programma voor de Enschedese vrijwilligers. Tijdens dit programma wordt ook de Enschedese Vrijwilligersprijs uitgereikt!


Foto: Prijswinnaars 2019 "Smileyveld Stroinkslanden"

ContactVrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten voor mensen die zich om verschillende redenen willen inzetten. Er zit vast ook iets voor jou bij, neem zelf een kijkje om te zien wat je allemaal kunt doen.
Kom je er niet uit of weet je niet wat bij je past? Neem dan contact op met onze Matchadviseurs of doe de Vrijwilligers-Quiz
BurenHulpWanneer je geen familie, vrienden, bekenden of naaste buren hebt om bij te springen? Dan biedt burenhulp in Enschede een uitkomst.
Denk bijvoorbeeld aan kleine diensten zoals boodschappen doen, helpen met klusjes in jouw huis of tuin, jouw hond uitlaten, gezellig samen een kopje koffie drinken of een stukje wandelen.
CoronahulpWanneer jij een hulpvraag hebt of ken jij mensen die hulp nodig hebben. Bel of mail naar M-Pact of klik dan op "Hulp bij CORONA vragen" hieronder. Er zijn lokaal en landelijk verschillende mensen en organisaties die hun hulp aanbieden.

Vind vrijwilligerswerk dat bij jou past

Doe de quiz!