Administratieve ondersteuning bij migranten ouderen

Administratieve ondersteuning bij migranten ouderen

Structureel werk · 2 uur/week
NederlandsBestuurAdministratie
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen
Alifa Welzijn Senioren
#21512
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa-welzijn-ouderen/activiteiten/Administratieve-ondersteuning-bij-migranten-ouderen/21512 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De oudere migranten helpen bij hun administratie door samen hun brieven te lezen, ordenen en wanneer nodig ook instanties samen te bellen. De oudere is er steeds bij betrokken en de vrijwilliger legt uit in eigen taal wat hij/zij voor de oudere migrant doet. De vrijwilliger houdt zijn/haar werkzaamheden bij door het invullen van Klantenregistratie formulier. De vrijwilliger kan kiezen of hij/zij de ouderen thuis wil bezoeken of spreekuur wil houden op een vaste dagdeel in de wijk. De beroepskracht beoordeelt van tevoren of de cliënt door een vrijwilliger begeleid kan worden of dat het verstandiger is om een beroepskracht in te zetten, afhankelijk van de situatie van de cliënt.

Opleidingsvereiste

HBO, MBO, VWO, HAVO

Dit krijg je ervoor terug

U levert een waardevolle bijdrage aan het welbevinden van ouderen. De migranten ouderen spreken de Nederlandse taal niet of slecht, waardoor ze steeds meer geïsoleerd raken en moeite hebben om hun zaken op orde te houden. Hoe mooi is het dat u de taal spreekt van de ouderen, waardoor zij in hun eigen taal hun problemen beter kunnen verwoorden. De ouderen zijn erg blij wanneer ze geholpen worden bij het invullen van formulieren, brief lezen en vertalen, afspraken met derden en nog meer. Daar draagt u uw steentje aan bij. U kunt uw kwaliteiten en vaardigheden inzetten om anderen te helpen en u kunt uw ervaringen uitbreiden in het individueel ondersteunen van mensen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Alifa Welzijn Senioren

De kernactiviteiten bestaan uit diensten gericht op ondersteuning bij langer zelfstandig thuis wonen, het activeren van mensen en informatie & advies.