Seniorencoach Welzijn op Recept

Seniorencoach Welzijn op Recept

Project (Tijdelijk) · 2–6 uur/week · Start vanaf 1 mrt 2021
Enschede, Overijssel, Nederland
NederlandsSociaal contact
Ouderen
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Alifa Welzijn Senioren
#36753
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa-welzijn-ouderen/activiteiten/Seniorencoach-Welzijn-op-Recept/36753 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In gesprek met eenzame senioren en samen met hen op zoek naar een leuke daginvulling.

Uitgebreide omschrijving

Seniorencoach “Welzijn op Recept”

Welzijn op Recept is een methode die ontstaan is vanuit een samenwerking van huisartsen en welzijnswerk, wijkcoaches, thuiszorg, maar ook familieleden of buren. Ouderen die zich eenzaam voelen en weinig sociale contacten hebben worden gekoppeld aan activiteiten of vrijwilligerswerk. Daarbij staat centraal wat de deelnemer wil/kan. Door Welzijn op Recept krijgen de deelnemers net dat steuntje in de rug om de noodzakelijke eerste stap te zetten.

Heeft u al enige ervaring in het begeleiden van mensen, bent u geduldig en kunt u goed luisteren? Dan nodigen wij u uit om verder te lezen en contact met ons op te nemen als u belangstelling heeft.


Werkwijze Welzijn op Recept

Als coach gaat u samen met de deelnemer in gesprek over zijn/haar persoonlijke situatie, wensen, mogelijkheden en kansen met betrekking tot een gewenste daginvulling. Natuurlijk komen daarbij ook belemmeringen aan de orde. Samen gaat u op zoek naar de mogelijkheden om zijn of haar netwerk te vergroten. Dit doet u door te verkennen welke activiteit het beste bij de deelnemer past. Hiervoor krijgt u een informatiemap en toegang tot de zorgwijzer. Uiteraard kunt u de coördinator of collega vrijwilligers benaderen bij vragen. Op die manier stelt u samen met de deelnemers een pakket aan mogelijkheden samen (dit kunnen 1 of meerdere activiteiten in de week zijn, afhankelijk van de wensen en het aanbod). Zo nodig begeleidt u de deelnemer 1 of 2 keer naar de gewenste activiteiten om een eventuele drempel te verlagen.  Alles bij elkaar vraagt dit per deelnemer gemiddeld 4 tot 8 gesprekken. Na de koppeling blijft u nog een tijdje bereikbaar voor de deelnemer om te kijken of alles goed gaat.


Wat bieden wij

Een vrijwilligersovereenkomst, een WA- en ongevallenverzekering tijdens de werkzaamheden en een vaste (kleine)onkostenvergoeding per gesprek.

Begeleiding door een professional.

(Scholings)bijeenkomsten samen met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen.

De mogelijkheid gebruik te maken van het aanbod van leuke/educatieve activiteiten van ons vrijwilligersplatform JIJ.

Een kerstattentie.


Wat vragen wij

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) (deze wordt door ons aangevraagd)

2-6 uur per week beschikbaar (altijd in overleg)


Wat moet u verder weten?

Welzijn op Recept is onderdeel van een brede aanpak van eenzaamheid bij senioren

De werklocatie is bij de deelnemers thuis (indien nodig of wenselijk op het kantoor van Alifa)

Werktijden zijn altijd in overleg

Aanmelden kan bij:        

Alifa Welzijn SeniorenWat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Alifa Welzijn Senioren

De kernactiviteiten bestaan uit diensten gericht op ondersteuning bij langer zelfstandig thuis wonen, het activeren van mensen en informatie & advies.