Vrijwilliger woonlocatie

Vrijwilliger woonlocatie

Structureel werk · 1–8 uur/week
Wethouder Beversstraat 12, 7543 BL Enschede, Netherlands
Maatje & buddySociaal contactBoodschappen doenOndersteunend werkCreatiefHandwerkenAndersHulpverleningZorgWinkelKoken & eten
WelzijnMensen met een beperkingZorg
3 Goede gezondheid en welzijn
Geschikt voor jongeren
Activiteit Delen
InteraktContour Geert de Leeuw
#80404
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/InteraktContour-Geert-de-Leeuwhuis/activiteiten/Vrijwilliger-woonlocatie/80404 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Jij wil bewoners helpen met een boodschappen... of gewoon iets gezelligs doen.

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn blij met jou :-)


Voor onze bewoners zijn alledaagse dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor hebben zij hersenletsel opgelopen. Daardoor hebben zij nu dagelijks zorg en ondersteuning nodig. Maar net als iedereen willen zij een zo gewoon en zelfstandig mogelijk leven leiden. Dus bijvoorbeeld zelf koken, boodschappen doen, wandelen of fietsen. Vrijwilligers vervullen daarin een belangrijke rol.


Als vrijwilliger ben jij van onschatbare waarde... dat ervaren wij elke dag opnieuw. Jij zorgt ervoor dat onze bewoners zich extra gezien en gehoord voelen. Met een paar uurtjes vrijwilligerswerk maak je echt een groot verschil!


Voorbeelden van activiteiten:

  • Boodschappen doen, wandelen, strijken of erop uit met de duofiets.
  • Gewoon een praatje maken, een kopje koffie/thee drinken.
  • Meegaan als bij een bezoek aan bijvoorbeeld de dokter of tandarts.
  • Spelletjes doen en/of organiseren.
  • Ondersteunen bij uitjes vanuit een woonlocatie of begeleidingscentrum.
  • Ondersteunen bij ontbijt/lunch/avondeten


Als vrijwilliger kun je een groep of een individuele bewoner ondersteunen (dus 1-op-1). Dit hangt af van de vraag én jouw talenten.


Jij hoort erbij!

Als vrijwilliger ben je onderdeel van onze organisatie. Wij koesteren onze vrijwilligers en laten onze waardering op verschillende manieren blijken. Niet alleen via de cliënten en medewerkers, maar ook vanuit de organisatie zelf. Als vrijwilliger kun deelnemen aan cursussen en gebruik maken van een vrijwilligersvergoeding. Ook krijg je dezelfde attenties als onze medewerkers, denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket.


Heb je interesse en wil je meer weten?

Bel of mail ons voor vragen, of kom gewoon een keer langs. Met een gezellige kop koffie vertellen we je graag meer!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over InteraktContour Geert de Leeuw

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten boeken we resultaten op het gebied van wonen, werken en leven.

InteraktContour biedt gespecialiseerde behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland. www.interaktcontour.nl