Waak vrijwilligers

Waak vrijwilligers

Structureel werk · 8 uur/week
Het Bijvank 155, 7544 DB Enschede, Nederland
HulpverleningBegeleidingBestuurSociaal contactZorg
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Hospice en Leendert Vriel Enschede Haaksbergen
#21249
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Leendert-Vriel-Enschede-Haaksbergen/activiteiten/Waak-vrijwilligers/21249 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Leendert Vriel zoekt waakvrijwilligers ter ondersteuning van mantelzorgers van mensen in de laatste levensfase.

Uitgebreide omschrijving

Veel mensen willen het liefst thuis sterven. Soms wordt de belasting voor hun naasten om zorg te verlenen evenwel te hoog. Vrijwilligers van de Leendert Vriel kunnen in zo’n geval bijspringen en tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten besteden. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorgorganisaties. De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen. Zij kunnen wel de zorg van de mantelzorgers even overnemen zodat die mantelzorger een nachtje rustig kan slapen in de wetenschap dat zijn of haar naaste niet alleen is. Leendert Vriel Enschede Haaksbergen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers (m/v); vrijwilligers die ’s nachts willen waken bij mensen die ernstig ziek zijn en die tot hun overlijden thuis verzorgd willen worden. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig, emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding daarentegen wel. Om goed voorbereid te zijn op dit werk, krijgen nieuwe vrijwilligers een introductiecursus aangeboden. Voelt u zich aangetrokken tot deze vorm van zorg en wilt u meer informatie neem dan vooral contact met ons op.


Sinds 1 januari 2022 is Leendert Vriel Enschede Haaksbergen gefuseerd met het bijna thuis huis Hospice Enschede en gaan verder onder de naam Hospice en Leendert Vriel Enschede Haaksbergen.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Hospice en Leendert Vriel Enschede Haaksbergen

Naast de ondersteuning door thuiszorg, huisarts en naaste omgeving, zorgen wij voor ondersteuning door een goed opgeleide en ervaren vrijwilligers die tijd, aandacht en ondersteuning bieden dmv waakdiensten aan degene die gaat sterven en zijn naaste omgeving, om de partner of familieleden te ontlasten.
Tevens hebben wij opgeleide (vaak ervaringsdeskundige) vrijwilligers die rouwbegeleiding bieden dmv van individuele gesprekken en lotgenoten contact
https://leendertvriel.nl/enschede/

Hospice Enschede
Sterven doe je alleen, maar je hoeft niet alleen te sterven. Daarom is er Hospice Enschede. In ons bijna-thuis-huis bent u nooit alleen, maar 24 uur per dag omringd met zorg, liefde en aandacht. Een plek waar u als ongeneeslijk zieke waardig afscheid kunt nemen van uw leven. Waar u niet binnenkomt als patiënt maar als bewoner, en waar alles draait om u. Om uw leven, uw wensen en uw afscheid.
https://hospice-enschede.nl/