Skip Sidebar
Alifa

Alifa

Non-profit

Over ons

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de ...

Welzijn
Deel
Enthousiaste taalvrijwilligers gezocht!

Enthousiaste taalvrijwilligers gezocht!

Structureel werk · 2–3 uur/week
Enschede
TrainingNederlandsOnderwijs
WelzijnOnderwijs
10 plaatsen over.
Activiteit Delen
Alifa
#78633
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa1/activiteiten/Enthousiaste-taalvrijwilligers-gezocht/78633 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De Taalaanpak van Alifa in Enschede heeft als missie om alle volwassen inwoners van onze gemeente zelfstandig te laten meedoen in de maatschappij, een belangrijke voorwaarde daaraan is dat iedereen de Nederlandse taal goed beheerst. Alifa ondersteunt mensen met het leren van de taal, op verschillende manieren. Voor verschillende functies bij de Taalaanpak zijn wij op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers.


  • Twents Cameraadje
  • 1 op 1 vrijwilligers of small group.
  • Taalmakelaar
  • voor een nieuw te starten project
  • Praathuis


Goede Taalvrijwilligers vinden het leuk om mensen te helpen bij het leren van onze soms lastige taal. Wij vragen van de taalvrijwilligers geduld, vriendelijkheid en rekening houdend met de wensen van hun deelnemer(s). Vanuit Alifa wordt er een basistraining aangeboden die je kosteloos volgt.


Eigenschappen:

- Je vindt het leuk om mensen iets te leren.

- Je hebt interesse in andere culturen.

- Je werkt graag met een doel voor ogen.

- Je bent minimaal een jaar beschikbaar.


Benodigde vaardigheden:

- Perfecte beheersing van het Nederlands in woord en geschrift.

- Kunnen omgaan met de computer en internet.

- Geduldig.


Dit krijg je ervoor terug

In ruil voor je werkzaamheden krijg je enorm veel waardering en dank van de deelnemers. Je maakt vrienden voor het leven en maakt kennis met de verschillende culturen die er in Enschede te vinden zijn. Hier leer je zelf ook weer van. Ondertussen krijg je vanuit Alifa alle ondersteuning die je nodig hebt om het traject tot een succes te maken. Daarnaast is er enkele keren per jaar een leuke vrijwilligersactiviteit.

Hoe kom ik er?

10 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Alifa

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de samenleving. Onze focus ligt daarbij op preventief en integraal werken.