Vrijwillig gastvrouw Ouder- en Kindcafé

Vrijwillig gastvrouw Ouder- en Kindcafé

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Flexibele locatie
WelzijnKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Humanitas Twente
#63885
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas-Twente/activiteiten/Vrijwillig-gastvrouw-MammacafeDreumescafe/63885 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwillig gastvrouw zit gastvrijheid in je bloed, maak je makkelijk een praatje en hou je van baby’s en kleine kinderen.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwillig gastvrouw zit gastvrijheid in je bloed, maak je makkelijk een praatje en hou je van baby’s en kleine kinderen. In het Ouder-Kindcafé café is het altijd gezellig, mede dankzij jou. 

 

“Ik ben verhuisd en ben al naar meerdere Mammacafés in de regio geweest. Ik voel me zo warm ontvangen door de gastvrouwen in Enschede… Er hangt een fijne sfeer en ik voel me opgenomen door de andere moeders.” – Moeder, gast in het Mammacafé  

 

Over vrijwilligerswerk bij het Ouder- Kindcafé 

Als vrijwillig gastvrouw ben je de spil in het Ouder- Kindcafé. Je zet alles van tevoren klaar, ontvangt de ouders met hun kindjes en de professionals. Je stelt de gasten aan elkaar voor, maakt hier en daar zelf een praatje en zorgt zo dat iedereen een fijne, gezellige ochtend heeft. 

 

Over de mensen waar je het voor doet 

Het Ouder- Kindcafé is een gezellige plek voor (aanstaande) ouders met baby’s tot ongeveer 1 jaar. Ze kunnen elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen over opvoeding en verzorging. Het Ouder- Kindcafé in Enschede is op dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur in de Bibliotheek Enschede. Het Ouder- Kindcafé is in Hengelo is om dezelfde tijd op woensdag op de eerste verdieping van de Bibliotheek Hengelo. Elke twee weken is er een Dreumescafé voor ouders met kinderen van 1 tot 4 jaar. Toegang is gratis en iedereen is welkom in het Mammacafé!  

 

Over jou 

We zoeken iemand:  

 • Met een gastvrije, open houding 
 • Die bereid is om 1 keer per maand beschikbaar te zijn als gastvrouw (ook af en toe in de schoolvakanties) 
 • Die affiniteit heeft met de doelgroep: (aanstaande) ouders, baby’s en dreumesen.  
 • Een veilige, gezellige sfeer kan creëren en kan reflecteren 
 • Ervaring heeft met baby’s en het opvoeden van of omgaan met kinderen 
 • Vergaderingen bij wil wonen 
 • Goed kan omgaan met samenwerkende organisaties en met ouders mee kan denken als er vragen zijn over de opvoeding 

Wij vragen een Verklaring omtrent gedrag voor je aan. 

 

Wat wij bieden 

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers! Bij Humanitas Twente bieden we: 

 • Professionele begeleiding, themabijeenkomsten, intervisies en training 
 • Contact met andere gastvrouwen en bezoekers 
 • Ruimte om mee te lopen met medewerkers van samenwerkende organisaties 
 • Duidelijke afbakening van tijd volgens een vast rooster 
 • Vergoeding voor koffie/thee 

 

Over ons  

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! 

Activiteit Delen

Over Humanitas Twente

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!