Skip Sidebar
SIZ/JMZ Go!

SIZ/JMZ Go!

Non-profit

Over ons

JMZ Go!
Dé plek voor kinderen
en jongeren die opgroeien
als jonge mantelzorger.
Alle kinderen verdienen het om onbezorgd op te groeien, ongeacht de thuissituatie. Daarom bieden wij een plek voor jonge ...

WelzijnZorgKinderen & Jongeren
Deel
Ervaringsmaatje (18-35 jaar)

Ervaringsmaatje (18-35 jaar)

Structureel werk · 2–4 uur/week
Deldenerstraat 20, 7551 AG Hengelo, Nederland
TrainingActiviteiten begeleidenBuitenSportJeugdwerkHulpverleningMaatje & buddySociaal contactBegeleidingCreatiefNederlandsOnderwijs
WelzijnZorgKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
SIZ/JMZ Go!
#51479
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/SIZJMZ-Go/activiteiten/Ervaringsmaatje-18-35-jaar/51479 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarin jonge vrijwilligers en stagiaires die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, ondersteuning bieden.

Uitgebreide omschrijving

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarin jonge vrijwilligers en stagiaires die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Vaak gaat veel aandacht en zorg uit naar het zieke of beperkte gezinslid, dat kan wel eens lastig zijn. Een ervaringsmaatje weet als geen ander hoe dat is en is er speciaal voor het kind zónder beperking. Een ervaringsmaatje biedt een luisterend oor, ondersteunt bij praktische zaken en is er voor de gezelligheid. Ook helpt hij of zij inzicht te krijgen in de eigen wensen en behoeften van de jonge mantelzorgers.

Ervaringsmaatjes is een initiatief van JMZ Go! en wordt uitgevoerd op verschillende plekken in Nederland: o.a. in Amersfoort, Utrecht, Twente, Zwolle en Apeldoorn.


Inzet: 2-4 per week

Periode: 6-9 maanden

Werkgebied: Twente

Flexibel inzetbaar in overleg met het gezin

Training en intervisie

Thema avonden bijwonen

Eventueel ook gastlessen geven of meehelpen bij onze ontspanningsactiviteiten


Chey: "Het is alweer 3 jaar geleden dat ik tijdens mijn stage bij JMZ Go! ervaringsmaatje werd van een jonge mantelzorger. Een jonge mantelzorger is een kind of jongere die opgroeit met een ziek of beperkt gezinslid waar veel zorg en aandacht naartoe gaat. Dit kan af en toe best lastig zijn voor jonge mantelzorgers. Een Ervaringsmaatje gaat bij de jonge mantelzorger voor een goed gesprek, een luisterend oor of om samen iets leuks te doen.

Naast dat dit een leerzame tijd was, kreeg ik er tegelijkertijd veel voor terug. Door trainingen, maandelijkse intervisies, bijeenkomsten en fijne begeleiding heb ik veel kunnen werken aan zelfontwikkeling. Lijkt het jou ook leuk om Ervaringsmaatje te worden én om tegelijkertijd aan je zelfontwikkeling te kunnen werken? Meld je dan nu aan!"

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Hengelo Activiteiten > SIZ/JMZ Go! > Ervaringsmaatje (18-35 jaar)

Over SIZ/JMZ Go!

JMZ Go!
Dé plek voor kinderen
en jongeren die opgroeien
als jonge mantelzorger.
Alle kinderen verdienen het om onbezorgd op te groeien, ongeacht de thuissituatie. Daarom bieden wij een plek voor jonge mantelzorgers waar zij kunnen ontspannen, lotgenoten kunnen ontmoeten en passende ondersteuning kunnen krijgen. JMZ Go! zet de jonge mantelzorgers in het zonnetje.

JMZ Go! werkt lokaal samen met verschillende organisaties die maatschappelijke steun bieden in jouw woonplaats.

Op dit moment is JMZ Go! actief in Borne, Dinkelland, Enschede, Hengelo (via Wijkracht), Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Hof van Twente en Ede. Met Ervaringsmaatjes zijn we daarnaast ook actief in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Zwolle en Apeldoorn. Jonge mantelzorgers woonachtig in voorgaande gemeenten kunnen dan ook kosteloos gebruik maken van het ondersteuningsaanbod.

Omdat je er niet alleen voor hoeft te staan.
Eén op de vier mensen in Nederland is mantelzorger. Als mantelzorger sta je klaar voor een ander die zorg nodig heeft. Je helpt bij dagelijkse dingen zoals aankleden, het huishouden, verzorging of door er gewoon te zijn. Dit noemen we informele zorg, want het is niet-betaald.

Zorgen voor een naaste kan voldoening geven, maar kan ook stressvol en veeleisend zijn en zo effect hebben op de gezondheid van de mantelzorger zelf.

Bij SIZ Twente streven we naar een samenleving waar alle mantelzorgers gezien en gehoord worden en op een gezonde manier voor hun naaste kunnen (blijven) zorgen.

Samen met vrijwilligers, zorgprofessionals, scholen, bedrijven en gemeenten helpen wij mantelzorgers gezond te blijven en overbelasting te voorkomen.

Samen maken we mantelzorg draagbaar.