Vrijwillige thuiskok

Vrijwillige thuiskok

Structureel werk · 0–3 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Buurt & omgevingOuderenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Stichting Thuisgekookt
#79344
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-ThuisgekooktEnschede/activiteiten/Vrijwillige-thuiskok/79344 om je aan te melden

Contactpersoon

Stichting ThuisgekooktStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Kook het verschil voor een buurtgenoot! Stichting Thuisgekookt is de sociale maaltijdservice aan huis voor en door buurtgenoten.

Uitgebreide omschrijving

Stichting Thuisgekookt is de sociale maaltijdservice aan huis voor en door buurtgenoten. 


Elke dag een verse, warme maaltijd op tafel: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Thuisgekookt koppelt daarom vrijwillige thuiskoks die één of twee keer per week met liefde een portie extra koken aan een buurtgenoot die door leeftijd, ziekte of een beperking wel wat hulp rondom de warme maaltijd kan gebruiken. Wat doet een thuiskok?


Een thuiskok is iemand die vrijwillig één à twee keer per week een gezonde avondmaaltijd kookt en deze deelt met een buurtgenoot voor wie koken lastig is.

Een thuiskok vindt koken leuk en kookt graag een portie extra om iemand te helpen. De maaltijd wordt opgehaald, of gebracht als de maaltijdontvanger zelf niet in staat is om te halen. 

Als thuiskok kook je vrijwillig en breng je alleen de kosten voor de ingrediënten in rekening. Wanneer je je aanmeldt word je opgenomen in ons bestand van thuiskoks. Komt er een aanmelding binnen van iemand uit jouw buurt? Dan nemen we contact met je op. Je beslist pas op het moment zelf of de aanvraag bij je past. 


De voordelen van thuiskok worden

Als thuiskok kun je met weinig inspanning en vanuit je eigen huis het verschil maken. Door een buurtgenoot te helpen voor wie het op tafel zetten van een lekkere, verse maaltijd niet vanzelfsprekend is, draag je bij aan een verbonden samenleving waarin mensen voor elkaar zorgen. Onderzoek wijst uit dat thuiskoks vaak zelf gezonder gaan eten, meer structuur in hun dag ervaren en koken voor een buurtgenoot als waardevolle tijdsbesteding ervaren. Help je mee?

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt is er voor iedereen die vanwege fysieke of mentale klachten niet meer in staat is om iedere dag zelf te koken. Bijvoorbeeld omdat je chronisch ziek bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt, of omdat je vanwege een hoge leeftijd of psychische aandoening weinig energie overhoudt om te koken.

Bij Stichting Thuisgekookt streven we naar een gezonde warme maaltijd en betekenisvol sociaal contact toegankelijk voor iedereen. Daarom zorgen we ervoor dat de maaltijd voor de kostprijs wordt aangeboden en hierdoor ook beschikbaar is voor mensen met een kleinere portemonnee. Voor mensen die ook de kostprijs niet kunnen betalen werkt Stichting Thuisgekookt met een donatiepot, van waaruit de maaltijden kunnen worden bekostigd.