Skip Sidebar

Over ons

Het Toonkunstkoor Enschede werd 7 april 1896 opgericht als afdeling van de landelijke Maatschappij tot bevordering der Toonkunst, tegenwoordig bekend als Vereniging Toonkunst Nederland. Het repertoire ...

Kunst & cultuur
Deel

Over Toonkunst Enschede

Het Toonkunstkoor Enschede werd 7 april 1896 opgericht als afdeling van de landelijke Maatschappij tot bevordering der Toonkunst, tegenwoordig bekend als Vereniging Toonkunst Nederland. Het repertoire bestaat uit grote klassieke werken zoals de Johannes Passion van J.S. Bach, het Requiem van Mozart, die Jahreszeiten van Haydn, maar ook werken van componisten als Brahms, Puccini, Rossini, Britten, Poulenc, Vivaldi, Fauré, Stravinsky en Gounod werden uitgevoerd.

Het koor bestaat uit ongeveer 80 geoefende amateurzangers, onder professionele begeleiding van dirigent Jacco Camphens en pianist Jeroen Hulshof. Ongeveer tweemaal per jaar is er een uitvoering, met professionele instrumentale begeleiding en gerenommeerde solisten. Ter voorbereiding op een concert worden soms extra repetitie-zaterdagen georganiseerd.

Foto's