Skip Sidebar

Over ons

NBE helpt mensen die moeite hebben met het vinden van vrijwilligerswerk door allerlei oorzaken. Een vrijwilligerswerkcoach helpt personen individueel met het zoeken naar geschikt en duurzaam ...

WelzijnBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deel
vrijwilligerswerkcoach

vrijwilligerswerkcoach

Taak · 2 uur
Pathmossingel 200, 7513 CM Enschede, Nederland
WelzijnBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Nieuw Begin Enschede
#47482
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/alifa-NBE/activiteiten/vrijwilligerswerkcoach/47482 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

NBE is op zoek naar uitbreiding van het aantal vrijwilligerswerkcoaches, in maart 2023 start een nieuwe opleiding cyclus

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilligerswerkcoach help je anderen om zinvol vrijwilligerswerk te gaan doen. Het is niet voor iedereen haalbaar om zonder hulp passend vrijwilligersplek te vinden. Deze vrijwilligers hebben een steuntje in de rug nodig. Een vrijwilligerswerkcoach helpt iemand vanuit passie op weg, dit kan zijn vanuit eigen kennis maar ook vanuit opgebouwde levenservaring en scholing.

Wat doe je als vrijwilligerswerkcoach voor de vrijwilliger?

Als coach bouw je een vertrouwensband op met de vrijwilliger en help je de vrijwilliger een geschikte vrijwilligersplek te vinden. Je voert coachinggesprekken aan de hand van een coachplan. Dit alles op basis van gelijkwaardigheid. Je zoekt samen uit waar de interesses liggen van de vrijwilliger en wat iemand (aan)kan. Je ondersteunt in de zoektocht naar geschikt vrijwilligerswerk en je gaat, indien nodig, mee naar het kennismakingsgesprek. Soms coach je ook op de werkplek. Het gaat erom dat de vrijwilliger het niet alleen hoeft te doen! Van belang is dat er sprake is van duurzaamheid voor de vrijwilliger. Wanneer dat gerealiseerd is, is het traject voor de vrijwilligerswerkcoach afgesloten. Het team van NBE is op de achtergrond aanwezig en ondersteunt wanneer nodig.

De ervaring leert dat de coaching maximaal 3 maanden, indien nodig langer, duurt.

Spreekt bovenstaande je aan en vind je het leuk om anderen te coachen? Wil je je hiervoor vrijwillig inzetten en ben je flexibel beschikbaar voor minimaal 2 uur per week? Heb je coachende kwaliteiten en wil je die voor een ander inzetten? Dan is de functie van vrijwilligerswerkcoach iets voor jou.


In najaar van 2024 (exacte data nog niet bekend)start een nieuwe opleiding cyclus voor vrijwilligerswerkcoaches. Dit betreft 3 avonden. Heb je belangstelling maak dan een afspraak met NBE.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Nieuw Begin Enschede > vrijwilligerswerkcoach

Over Nieuw Begin Enschede

NBE helpt mensen die moeite hebben met het vinden van vrijwilligerswerk door allerlei oorzaken. Een vrijwilligerswerkcoach helpt personen individueel met het zoeken naar geschikt en duurzaam vrijwilligerswerk binnen diverse organisaties.