Skip Sidebar
Alifa

Alifa

Non-profit

Over ons

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de ...

Welzijn
Deel
Swoesj - Help laaggeletterden om zelfredzamer te worden

Swoesj - Help laaggeletterden om zelfredzamer te worden

Structureel werk · 3 uur/week · Start vanaf 9 jan 2019
Pathmossingel 200 7513 CM ENSCHEDE
Welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Alifa
#21352
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa1/activiteiten/Swoesj---Help-laaggeletterden-om-zelfredzamer-te-worden/21352 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Je gaat een klein groepje Nederlandse laaggeletterden helpen om zelfredzamer te worden. Dit leren ze door middel van een tablet. Je begeleidt het traject en je bent het eerste aanspreekpunt van de deelnemers van een eigen groepje. De Taalaanpak van Alifa heeft als missie om alle volwassen inwoners zelfstandig te laten meedoen in de maatschappij, met voorwaarde dat ze Nederlandse taal goed beheersen. We ondersteunen dit op verschillende manieren. Nu samen met Bibliotheek Enschede. Eén keer per week kom je met je groepje bij elkaar, op een dagdeel dat jullie samen afspreken. Ook de locatie is in overleg. Het traject duurt 1 jaar en start in september of oktober 2019. Deze functie neemt ongeveer 3 uur per week in beslag. Het is dus prima te combineren met een gezinsleven of een (parttime) baan. Eigenschappen: - Perfecte beheersing van de Nederlandse taal - Goede digitale vaardigheden - Ervaring hebben in het gebruik van een tablet - Geduldig - Vastberaden - Motiverend Wat bieden wij jou? - Een vrijwilligersovereenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd - Een basistraining van 4 dagdelen om meer te leren over laaggeletterdheid - Netwerkbijeenkomsten samen met de andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen - Een WA-verzekering tijdens de werkzaamheden - Een kerst- of eindejaarsattentie Verklaring Omtrent Gedrag: Je moet in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze wordt opgevraagd via de gemeente. Dit is gratis.

Opleidingsvereiste

WO, HBO, MBO, VWO, HAVO

Dit krijg je ervoor terug

Laaggeletterde volwassenen hebben vaker stress, geldproblemen en een slechtere gezondheid. Jij kunt hun helpen om gelukkiger en gezonder te worden en dat geeft jou een enorme boost!

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Alifa

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de samenleving. Onze focus ligt daarbij op preventief en integraal werken.