Skip Sidebar

Over ons

De Buurtsuper is een begrip binnen Lonneker en omgeving, al 17 jaar draaien wij een succesvolle formule, waarin wij onze cliënten de mogelijkheid bieden te werken in een reguliere supermarkt, onze ...

Buurt & omgevingZorgMensen met een beperking
Deel
Buurt Super Aveleijn dag besteding Enschede

Over Buurt Super Aveleijn dag besteding Enschede

De Buurtsuper is een begrip binnen Lonneker en omgeving, al 17 jaar draaien wij een succesvolle formule, waarin wij onze cliënten de mogelijkheid bieden te werken in een reguliere supermarkt, onze cliënten hebben allemaal de wens om mee te draaien in het reguliere werkveld maar door hun lichtverstandelijke beperking ligt deze mogelijkheid niet altijd voor handen.

De Buurtsuper onderscheidt zich hierin, wij zijn naast een reguliere Spar supermarkt allereerst een dagbestedingslocatie voor onze cliënten, wij bieden een veilige werksfeer waarbij bij elke cliënt gekeken wordt naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Samen met de cliënt en begeleiding wordt gekeken naar de wensen, mogelijkheden en ondersteuningsvraag.

De supermarkt biedt vol op ontwikkelingsmogelijkheden en werkzaamheden waarin de cliënten worden betrokken of die zij zelfstandig uitvoeren, denk hierbij aan kassa draaien, PostNL pakketten beheren, vracht inpakken, folders lopen, producten voor de winkel maken, en vracht bestellen. Dit is slechts een selectie aan taken waarin de cliënt zichzelf kan ontwikkelen en vooral waarin de cliënt in de winkel succeservaringen kan ervaren. Het zelfvertrouwen groeit en het gevoel van betekenis vol werk geeft hun dag zeer waardevolle invulling, dit alles met de nabijheid en ondersteuning van de begeleiding. Bij de Buurtsuper is er ruimte om fouten te maken en om te ontdekken wat je leuk vindt, de laagdrempeligheid en het niet ervaren van werkdruk zoals die aanwezig is bij bijvoorbeeld een Jumbo maakt dat de cliënt zich kant ontwikkelen in zijn eigen tempo.

Naast de ontwikkeling in het bijdragen in alle voorkomende winkel taken is het meedraaien in de maatschappij de grote winst voor de cliënten, klanten kennen de cliënten bij naam en komen geregeld een praatje maken, de jongens en meiden zijn omarmt door de gemeenschap en voelen zich hier onderdeel van. Dit is recent nog bevestigd door de uitreiking van de Lonneker droadneagel, een prijs voor het hele team van de Spar gegeven door de dorpsraad van Lonneker waarbij de dankbaarheid van het dorp en de onmisbaarheid van de Spar met zijn cliënten nogmaals werd benadrukt. Vaker dan eens zien wij cliënten opbloeien, zich gewaardeerd voelen en ervaren dat hun werk ertoe doet. Zij als mens mogen er zijn, zijn onderdeel van de maatschappij en worden door onze klanten en leveranciers op handen gedragen.

Foto's