Skip Sidebar
IVN Enschede

IVN Enschede

Non-profit

Over ons

De afdeling Enschede van het IVN is één van de ca. 170 afdelingen in Nederland. Momenteel telt onze afdeling zo'n 95 leden en huisgenootleden, die zich naar vermogen actief inzetten voor de ...

Natuur & MilieuOnderwijs
Deel
IVN schoolwandelgidsen gezocht

IVN schoolwandelgidsen gezocht

Structureel werk · 3–9 uur/week
Flexibele locatie
OnderwijsActiviteiten begeleiden
Natuur & MilieuOnderwijsKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
IVN Enschede
#48702
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/IVN-Enschede/activiteiten/IVN-schoolwandelgidsen-gezocht/48702 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gezocht: enthousiaste begeleiders die graag hun liefde voor de natuur op een speelse en actieve manier overdragen aan kinderen, samen verwonderen en ontdekken.

Uitgebreide omschrijving

Samen met een groep vrijwilligers wacht je ‘s ochtends midden in het groen op een klas met kinderen. Wanneer de klas is aangekomen geeft één van jullie een korte introductie met uitleg over de activiteit. Dan wordt de klas in kleinere groepjes verdeeld, jij gaat samen met jouw groepje kinderen en een ouder/leerkracht op weg. Dat start natuurlijk met een korte kennismaking, waarna je samen met de kinderen kijkt wat er die ochtend te ontdekken valt.

Ieder seizoen, ieder gebied en iedere klas is anders, waardoor geen enkele wandeling dezelfde zal zijn. In het voorjaar gaan we naar landgoed het Groot Brunink en kun je de mooie voorjaarsbloeiers ontdekken, zoals het bosviooltje. Tijdens deze wandelingen is het thema: kringlopen in de natuur. ’s Zomers wachten we de klassen op in het Aamsveen, één van de laatste hoogveengebieden van Nederland. In de herfst komen de kinderen naar het Abraham Ledeboerpark, waar ze o.a. van Regi Regenworm, Eeko de Eekhoorn en Bijke de Bij leren hoe dieren zich voorbereiden op de aankomende winter.


Per seizoen is er één activiteit van twee-drie weken. Jij geeft zelf aan welke en hoeveel dagen je beschikbaar bent.


Het doel bij deze activiteiten is dat kinderen zich mogen verwonderen over de wereld om zich heen, zodat zij op een duurzame manier voor die wereld willen zorgen. We bieden mogelijkheden om de wereld te zien vanuit verschillende perspectieven.


Als vrijwilliger heb je een open en positieve houding over de wereld om jou heen en kunt de kinderen hierin meenemen. Voorkennis over de natuur is niet noodzakelijk, je wordt ingewerkt door onze groep vrijwilligers.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over IVN Enschede

De afdeling Enschede van het IVN is één van de ca. 170 afdelingen in Nederland. Momenteel telt onze afdeling zo'n 95 leden en huisgenootleden, die zich naar vermogen actief inzetten voor de werkzaamheden binnen de afdeling.
Naast onze natuur-educatieve werkzaamheden voor het publiek, de schooljeugd en andere groepen organiseren we ook geregeld wandelingen en informatieve avonden voor onze leden en donateurs.
Bovendien is er jaarlijks een uitstapje. Donateurs en leden ontvangen vier maal per jaar het afdelingsblad “Gidsengids”. Leden krijgen ook elk kwartaal het landelijke blad “Mens en Natuur”.