Skip Sidebar

Over ons

Mantelzorg ondersteuners kunnen mantelzorgers een moment voor zichzelf geven door even de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over te nemen. De mantelzorger kan dan even ontspannen en bijtanken ...

Buurt & omgevingWelzijnZorg
Deel

MantelZorgVrijwilliger

Structureel werk · 2 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Boodschappen doenHulpverleningBegeleidingBestuurSociaal contactMaatje & buddyZorg
Buurt & omgevingWelzijn
Activiteit Delen
Mantelzorg Ondersteuners
#21680
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/M-Pact-Zorgvrijwilligers/activiteiten/MantelZorgVrijwilliger/21680 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een mantelzorger ondersteunen door er even te zijn voor hem/haar.

Uitgebreide omschrijving

Gun jij een mantelzorger even een moment voor zichzelf? Wordt dan zorgvrijwilliger. Zorgvrijwilligers geven mantelzorgers een moment voor zichzelf zodat de mantelzorger even kan ontspannen en bijtanken. Soms is alleen aanwezig zijn voldoende zodat een mantelzorger rustig boodschappen kan doen, maar het kan ook zijn dat je stukje lopen of een spelletje doet met de zorgvrager. Zorgvrijwilligers doen geen huishoudelijke of verpleegkundige taken.

Opleidingsvereiste

WO, HBO, MBO, VWO, HAVO, VMBO

Dit krijg je ervoor terug

Naast een glimlach, gezelligheid en waardering van de hulpvrager leer je mensen kennen en kun je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De inzet vindt plaats in het huis van de zorgvrager.
Activiteit Delen

Over Mantelzorg Ondersteuners

Mantelzorg ondersteuners kunnen mantelzorgers een moment voor zichzelf geven door even de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over te nemen. De mantelzorger kan dan even ontspannen en bijtanken.
Voor alleenstaande hulpvragers kan de Mantelzorg ondersteuner als maatje, gezelschap, zorg en begeleiding bij activiteiten geven. Het kan gaan om samen wandelen/fietsen, koffie drinken, een gezamenlijke hobby of gezellige de stad in gaan.
Zorgvrijwilligers doen geen huishoudelijke of verpleegkundige handelingen.