Skip Navigation

SIZ Twente

Non-profit

Over ons

SIZ Twente kan niet zonder vrijwilligers! Veel mantelzorgers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken ter verlichting van de mantelzorgtaken of zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft...

OuderenhulpKinderen & Jeugd
Deel

Ervaringsmaatje

Vacature · 4 uur/week · Start vanaf 9 apr 2021
Toevoegen aan agenda
10 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/SIZ-Twente/activiteiten/Ervaringsmaatje/21386 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject van SIZ Twente, waarin jonge vrijwilligers en stagiaires die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Vaak gaat veel aandacht en zorg uit naar het zieke of beperkte gezinslid, dat kan wel eens lastig zijn. Een ervaringsmaatje weet als geen ander hoe dat is en is er speciaal voor het kind zónder beperking. Een ervaringsmaatje biedt een luisterend oor, ondersteunt bij praktische zaken en is er voor de gezelligheid. Ook helpt hij of zij inzicht te krijgen in de eigen wensen en behoeften van de jonge mantelzorgers. Ervaringsmaatjes worden door de professionals van SIZ Twente getraind en begeleid. Wij zoeken ze voor meerdere locaties, omdat die jonge mantelzorgers niet alleen in Enschede zijn.

Opleidingsvereiste

VMBO

Dit krijg je ervoor terug

Hoe kom ik er?
Over SIZ Twente
SIZ Twente kan niet zonder vrijwilligers! Veel mantelzorgers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken ter verlichting van de mantelzorgtaken of zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Vanuit ons praktijkbureau trainen, begeleiden en koppelen we vrijwilligers aan hulpvragers. Daarnaast maken we regelmatig dankbaar gebruik van vrijwilligers die ons op andere vlakken ondersteunen zoals administratie of klussen.
10 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/SIZ-Twente/activiteiten/Ervaringsmaatje/21386 om je aan te melden