Diverse vrijwilligers gezocht in Hospice en Thuiswaken

Diverse vrijwilligers gezocht in Hospice en Thuiswaken

Structureel werk · 8 uur/week
Het Bijvank 155, 7544 DB Enschede, Netherlands
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Exploitatie Hospice Enschede
#65933
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-Exploitatie-Hospice-Enschede/activiteiten/Diverse-vrijwilligers-gezocht-in-Hospice-en-Thuiswaken/65933 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Diverse vrijwilligers gezocht in Hospice en thuiswaken: Gastvrijwilligers, zorgvrijwilligers en thuiswakers.

Uitgebreide omschrijving

Hospice en Leendert Vriel Enschede Haaksbergen is een organisatie die het mede mogelijk maakt dat ernstig zieke mensen thuis of in het hospice kunnen sterven. Vrijwilligers bieden in deze laatste levensfase tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten.                                           

 

Mensen die ernstig ziek zijn en op korte termijn gaan sterven hebben vaak een lang ziekbed achter de rug; waarbij de naasten proberen de zieke zo goed mogelijk te verzorgen. Maar de zorg kan lang duren en zwaar worden, zeker als de zieke dag en nacht zorg en aandacht nodig heeft. Om dit toch tot het einde vol te kunnen houden, kunnen de naasten ontlast worden door vrijwilligers die ’s nachts waken of overdag aanwezig zijn bij de zieke. Ook kunnen terminaal zieken voor het Hospice Enschede kiezen. Een “Bijna Thuis Huis” waarin de 24-uurs zorg door vrijwilligers in samenwerking met de professionele zorg van Livio gegeven wordt.

 

Vrijwilligers gezocht

 

·       Gastvrijwilligers:

 

De gastvrijwilliger zorgt voor een huiselijke sfeer door voor koffie en thee te zorgen, de keuken schoon en opgeruimd te houden, de woonkamer en familiekamer gezellig te maken met bijv. verlichting en muziek. In het weekend zal de gastvrijwilliger zorg dragen voor schone toiletten in de gang beneden. Een gastvrijwilliger is beschikbaar voor een spelletje, een wandeling of iets anders waar de bewoner behoefte aan heeft. De gastvrijwilliger kookt de maaltijden, maar brengt deze in principe niet naar de kamers. Het diner wordt verzorgd in overleg met een vrijwilliger van de kookgroep. De gastvrijwilligers ontvangen ook een nieuwe bewoner en diens familie. Zij ontvangen ook bezoek aan de voordeur en ontfermen zich hierover als ze nog niet op de kamer terecht kunnen.

 

 

·       Zorgvrijwilligers:

 

De zorgvrijwilliger ondersteunt de verpleegkundigen en is verantwoordelijk voor de verzorging van de bewoners in de breedste zin. Dit houdt onder andere in de persoonlijke verzorging aan het bed en het netjes houden van de kamer. Ook het zo nodig helpen met eten en drinken hoort bij de taken! Ook zorgen zij voor de was en het bijvullen van de handdoeken etc. op de kamer. Kortom: alles wat er op de kamer van de bewoner moet gebeuren. En natuurlijk is een zorgvrijwilliger een luisterend oor voor bewoners, hun familie en naasten.

 

·       Thuis vrijwilligers:

De thuis vrijwilliger waakt bij de terminale cliënt thuis; meestal gebeurt dit s ‘nachts en een enkele keer overdag. De belangrijkste meerwaarde hierbij is het “Er zijn". Een praatje, een kopje koffie of thee klaarmaken, licht verzorgende handelingen verrichten en een luisterend oor voor de zieke maar ook zeker voor diens naasten zijn belangrijke taken.

 

 

Spreekt dit vrijwilligerswerk u aan?

Neem dan voor inlichtingen contact op met een van de coördinatoren     

 

José Wichgers,

Karin van der Keur,

Erik Roelofs,

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Exploitatie Hospice Enschede

Sterven doe je alleen, maar je hoeft niet alleen te sterven. Daarom is er Hospice Enschede. In ons bijna-thuis-huis bent u nooit alleen, maar 24 uur per dag omringd met zorg, liefde en aandacht. Een plek waar u als ongeneeslijk zieke waardig afscheid kunt nemen van uw leven. Waar u niet binnenkomt als patiënt maar als bewoner, en waar alles draait om u. Om uw leven, uw wensen en uw afscheid.