Skip Sidebar

Over ons

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

OnderwijsKinderen & Jongeren
Deel
Coördinator VoorleesExpress

Coördinator VoorleesExpress

Structureel werk · 4 uur/week
Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede, Nederland
OnderwijsKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Voorleesexpress Enschede
#63737
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Voorleesexpress-Twente/activiteiten/Coordinator-VoorleesExpress/63737 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers.

Uitgebreide omschrijving

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. Daarbij het staat het voorleesplezier centraal; samen lezen is leuk en gezellig!


Als coördinator ondersteun je 5 à 6 voorlezers en gezinnen bij het voorleestraject. Je bezoekt de gezinnen drie maal (de eerste keer, halverwege en de laatste keer) en zorgt voor een goede afstemming tussen gezin en voorlezer.


De coördinator is goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis speelt en houdt de verwachtingen en doelstellingen in het oog. Het streven is dat ouders blijvend hun kinderen kunnen stimuleren in de taalontwikkeling, ook nadat het voorleestraject is afgerond. Samen met de voorlezer en de ouders zoekt de coördinator naar de kansen en mogelijkheden die het beste passen bij elk specifiek gezin. Eigenlijk voer je een klein project van A tot Z uit, een leerzame en leuke ervaring!


Als je als coördinator aan de slag wilt gaan vragen wij het volgende op het gebied van kennis, vaardigheden, competenties en motivatie: Goede beheersing van de Nederlandse taal - Kennis van het gebruik van digitale tools - Communiceren met verschillende doelgroepen - Overzicht houden - Oplossingsgericht - Je bent enthousiast over lezen en voorlezen en de positieve invloed die dat heeft op het gezin - Betrouwbaar - Je vindt het leuk om te coachen.


De coördinator wordt getraind en begeleid door de projectleiding VoorleesExpress. Je hebt regelmatig gesprekken met de vrijwillige voorlezers in jouw team en bent goed bereikbaar voor hen. Je signaleert hoe hun trajecten verlopen en onderneemt actie waar nodig en denkt mee over het voorleestraject. Je houdt je op de hoogte van de voortgang van de gezinnen en je team via “Mijn VoorleesExpress”, het online systeem voor vrijwilligers van de VoorleesExpress. Je bent in het bezit van een apparaat (computer, laptop, tablet of smartphone) waarmee je de coördinatie vanuit huis digitaal kan oppakken. Je bent bereid tot het volgen van scholing om je kennis, vaardigheden en competenties verder te vergroten.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Voorleesexpress Enschede > Coördinator VoorleesExpress

Over Voorleesexpress Enschede

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.