Skip Sidebar

Over ons

Voor de verschillende opvang locaties in Enschede zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen ondersteunen bij diverse activiteiten.

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & MinderhedenWelzijn
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deel
Opvang Oekraïne: Engelse taalontmoeting met Oekraïense vluchtelingen

Opvang Oekraïne: Engelse taalontmoeting met Oekraïense vluchtelingen

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Flexibele locatie
OnderwijsEngelsSociaal contactActiviteiten begeleiden
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & MinderhedenWelzijn
Activiteit Delen
Vluchtelingen Opvang Enschede
#76489
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Gemeentelijke-Opvang-Enschede/activiteiten/Opvang-Oekraine-Engelse-taalontmoeting-met-Oekraiense-vluchtelingen/76489 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om Engelse taalontmoetingen te verzorgen voor Oekraïense bewoners op locatie de Tesinkweide in Boekelo of locatie de Noordmolen in Enschede?

Uitgebreide omschrijving

Voor de Gemeentelijke Opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen (GOO) te Enschede, locatie Tesinkweide en de locatie Noordmolen zijn wij per direct op zoek naar vrijwilligers die een aantal uren per week Engels wil leren aan de Oekraïense vluchtelingen. Dit zal voornamelijk in de vroege avond zijn of in overleg.


Wat ga je doen?

De bewoners van de opvanglocaties hebben behoefte aan het leren van een aantal basis woorden en zinnen in het Engels, omdat dit ze kan helpen in het vinden van werk. Door te oefenen met het Engels, kunnen ze hun kansen vergroten op de arbeidsmarkt in Nederland.


De taalontmoeting is een informele manier van lesgeven. Dit houdt in dat de inhoud van de bijeenkomsten vooral gericht zijn om op een niet schoolse manier de bewoners kennis te laten maken met de Engelse taal. Door de laagdrempelige manier van werken, maken de bewoners kennis met de Engelse taal, leren zij klanken en woorden herkennen en kunnen zij oefenen met basisgesprekken.


Er is mogelijkheid om wat lesstof aan te bieden, maar de insteek is vooral om zeer laagdrempelig te beginnen. Ook eigen ideeën aanleveren wordt zeer gewaardeerd, zoals bijvoorbeeld woordspelletjes e.d..


Concreet houdt het in dat je tussen de 2-3 uur per week zal besteden aan het geven van Engelse taalontmoeting in het centrum van Enschede of in Boekelo.


Wie ben jij?

· Je vindt het leuk om taalontmoetingen te geven aan volwassenen. Ervaring met het geven van lessen aan volwassenen is pré, maar is geen vereiste.

· Affiniteit met de Engels taal. Je spreekt Engels op minimaal vwo- niveau

· Creatief in het bedenken van een lesprogramma

· Je hebt affiniteit met de doelgroep.

· Je bent op structurele basis en bent 1 avond per week beschikbaar.

· We communiceren met onze vrijwilligers o.a. via de mail en appgroep.

· Je kunt samenwerken en bent bereid om de Engels taalontmoeting te ontwikkelen.

· Je bent bereid een vrijwilligerscontract te tekenen met M-Pact. Hierin worden afspraken gemaakt over het vrijwilligerswerk.


Wat kun je van M-Pact verwachten?

· Je krijgt een vrijwilligerscontract van M-Pact waarin goede afspraken worden gemaakt.

· Wij ondersteunen en begeleiden jou in je vrijwilligerswerkzaamheden en we houden van korte lijntjes, zodat je het werk goed kunt uitvoeren.

· Naast vrijwilligersbijeenkomsten voor de vrijwilligers van de opvanglocaties, organiseert M-Pact op 7 juni een jaarlijkse feestelijke bijeenkomst met alle vrijwilligers van Enschede.


Lijkt je dit leuk om te doen, meld je dan aan via de aanmeldknop!

Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen. Graag ook even je telefoonnummer vermelden, zodat we je kunnen bellen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Activiteit Delen

Over Vluchtelingen Opvang Enschede

Voor de verschillende opvang locaties in Enschede zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen ondersteunen bij diverse activiteiten.