Vliegveldweg Enschede MeedoenBalie COA

Vliegveldweg Enschede MeedoenBalie COA

Taak · 4 uur
Vliegveldweg, 7524 PT Enschede, Nederland
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & MinderhedenWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vluchtelingen Opvang Enschede
#70794
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Gemeentelijke-Opvang-Enschede/activiteiten/Vliegveldweg-Enschede-MeedoenBalie-COA/70794 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bij de MeedoenBalie kunnen alle bewoners terecht voor een divers participatie-aanbod, zoals sport, recreatie, vrijwilligerswerk of begeleiding naar betaald werk

Uitgebreide omschrijving

Op de COA-noodopvang aan de Vliegveldweg in Enschede opent vanaf 3 oktober de MeedoenBalie.


Meedoen in de samenleving bevordert de vroege integratie en participatie van vergunninghouders en asielzoekers in de opvanglocaties van het COA. Door mee te doen vergroten bewoners hun kennis van de Nederlandse taal en cultuur, doen ze werkervaring op en komen ze in aanraking met Nederlanders.  


Bij de MeedoenBalie kunnen alle bewoners terecht voor een divers participatie-aanbod, zoals (vaak) zelfwerkzaamheid, vrijwilligerswerk, sport en recreatie als ook begeleiding naar betaald werk. Bij deze balies werken COA-medewerkers samen met de lokale vrijwilligers- of welzijnscentrale. Ook wordt er samengewerkt met gemeenten, werkgevers en lokale (maatschappelijke) organisaties om een breed aanbod te creëren, afgestemd op de wensen en behoeften van bewoners. 


Deze vacature gaat over de functie MeedoenBalie vrijwilliger.

Elke dinsdag van 10-12uur is de MeedoenBalie geopend. Jouw taak als vrijwilliger is de bewoners te woord staan en ze te helpen om een passende (vrijwilliger)vacature te vinden of om ideeën en/of wensen te verzamelen.


Hiervoor is een goede beheersing van Engels vereist. Een beheersing van een andere taal zoals Arabisch, Turks, Frans, Spaans is mooi meegenomen. Ondersteunend zullen er twee bewoners meehelpen om te vertalen en om de schakel te zijn tussen de balie en de andere bewoners.

Je hebt daarnaast contact met bewoners die zijn begonnen met werk en activeert ze om aan het werk te blijven door contact met ze te onderhouden via telefoon/Whatsapp. 

Daarnaast help je met verzamelen van vacatures en het bedenken/organiseren van activiteiten. 


Gemiddeld zul je 4 uur per week bezig zijn met deze functie. Twee uur voor de balie zelf, twee uur daaromheen om contact te houden met bewoners en activiteiten te promoten.


Er is altijd ondersteuning (wanneer nodig) vanuit COA.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vluchtelingen Opvang Enschede

Voor de verschillende opvang locaties in Enschede zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen ondersteunen bij diverse activiteiten.