Post | december 2023 | Nieuws | 2 min lezen

‘Jouw tijd en inzet is hun glimlach!’

Donderdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag.

Stichting M-Pact besteedt daar jaarlijks op verschillende manieren aandacht aan.

Dit jaar zijn bijvoorbeeld deze vrolijke posters met bloemen, in samenwerking met gemeente Enschede, in de hele stad te zien om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.


Khadija Amrani, directeur M-Pact: “7 december is echt een dag om alle vrijwilligers, helphelden, goeddoeners en omkijkers in het zonnetje te zetten.

Een dag om vrijwilligers te bedanken voor alle uitgelokte glimlachjes, voor alle ingeschonken kopjes koffie, voor alle gegeven knuffels en alle belangeloos ingezette uren! Want het is belangrijk om te laten zien dat we onze vrijwilligers waarderen.”


Waardering moet altijd!


Khadija: “Ik vind dat iedere organisatie, die met vrijwilligers werkt, stil moet staan bij de impact en inzet van hun vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen we niet in Nederland, in Enschede, bij een vereniging, in de zorg... Maar het blijft bijzonder dat zoveel mensen hun vrije tijd geven om anderen te helpen. Daarom is het belangrijk om te laten zien dat je je vrijwilligers respecteert én waardeert. Het liefst het hele jaar door, maar in ieder geval op 7 december!”


Hoe laat je waardering zien?


“Heel simpel”, legt Khadija uit. “Door te laten zien dat je blij met je vrijwilligers bent. Door een glimlach als je ze tegenkomt, door etentjes te organiseren, door een bosje bloemen te geven of juist door cursussen te organiseren. Iedere vrijwilliger doet vrijwilligerswerk met een reden. Denk aan eenzaamheid tegen gaan, een netwerk opbouwen, om zichzelf te ontwikkelen of gewoon voor de gezelligheid. Ga met je vrijwilligers in gesprek. Als je weet waarom ze bij jouw organisatie vrijwilligerswerk doen, weet je waarmee je ze het beste kunt bedanken. Neem de waardering van je vrijwilligers ook op in je vrijwilligersbeleid.

Daar kunnen we als M-Pact bij helpen. Graag zelfs!”


Jouw tijd = hun glimlach


“Ik geloof dat het mooiste dat je kunt geven je tijd is.

Vrijwilligers geven hun tijd om anderen te laten glimlachen. Geef als organisatie jouw tijd aan die vrijwilliger. Zodat zij zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Want hun onbetaalde werk is belangrijk, maar niet vanzelfsprekend!”


Enschedese Vrijwilligersdag


M-Pact organiseert jaarlijks op 7 juni de Enschede Vrijwilligersdag. Khadija: “December is al een drukke maand. Daarom organiseren we voor alle vrijwilligers in Enschede op 7 juni 2024 een gezellig verwendag. Zien we je daar?”


Kijk voor meer informatie HIER

Deel blogpost